Sport

Gabi Mureşan rememorează meciul de vis făcut de CFR la ultima vizită pe Olimpico: „Speram să nu ne facem de râs”

Gabi Mureşan, unul dintre cei mai importanţi jucători de la CFR Cluj în ultimii ani, a vorbit despre victoria superbă reuşită pe Stadio Olimpico.

CFR Cluj va juca în această seară pe Stadio Olimpico din Roma, însă de această dată va înfrunta Lazio şi nu AS Roma, aşa cum se întâmpla în 2008. Ardelenii reuşeau în urmă cu mai bine de 10 ani un succes de răsunet pe unul dintre stadioanele emblematice din Europa după un meci în care Juan Culio a punctat de două ori.

Gabi Mureşan a fost unul dintre liderii echipei respective şi a rememorat atmosfera premergătoare meciului:


„Îmi amintesc de Eugen (n.r. Trică). Spunea înainte de meci: ‘Dacă luăm unu, nu-i nimic, dacă luăm două, nu-i nimic, dacă luăm trei ne facem de râs’. Asta era o glumă în vestiar. Îmi amintesc că am stat bine în teren. Aveam antrenor italian. În plus, era dorința de a demonstra că nu degeaba am câștigat campionatul și am ajuns acolo.”, a spus Mureşan.

Fostul mijlocaş de la CFR Cluj s-a retras din lumea fotbalului şi în acest moment şi-a îndreptat atenţia spre alte domenii de activitate, dar cu toate aste a fost în Gruia la meciul tur cu Lazio. Mureşan este însă pesimit când vine vorba de actuala situaţie a fotbalului românesc.


„Nu știu. Eu urmăresc mai puțin. La meciurile pe care le-am văzut din Liga 1 am văzut că a scăzut mult nivelul. Când jucam noi erau 5 – 6 echipe care puteau câștiga campionatul. Mi se pare că acel campionat era mai puternic și erau și mai mulți bani. Am fost la meicul cu Lazio de la Cluj. CFR mi-a făcut o impresie bună. Lazio i-a cam luat de sus, în prima repriză a dominat clar, dar i-au surprins ai noștri în repriza a doua.”

Etichete: roma cfr cluj
abonare newsletter