Sport

Dan Petrescu, CFR Cluj: „Avem nevoie de un punct şi îl vom obține pe Olimpico!”

CFR Cluj o va întâlni pe Lazio, joi 28 noiembrie, pe Stadio Olimpico din Roma, de la ora 22:00, în Grupa E a Europa League.

Dan Petrescu, CFR Cluj: „Avem nevoie de un punct şi îl vom obține pe Olimpico!”

CFR Cluj are nevoie de un singur punct în meciurile cu Lazio şi Celtic pentru a-şi asigura calificarea în şaisprezecimile de finală ale competiției. Antrenorul „feroviarilor”, Dan Petrescu, a declarat că formaţia clujeană va încerca să obţină punctul mult râvnit chiar joi seară, pe Stadio Olimpico din Roma, în meciul cu Lazio.

„Rezultatele au fost peste ce ne-am aşteptat cu toţii, vorbesc aici de jucători şi antrenori. Nu ne aşteptam niciodată ca după patru meciuri să avem nouă puncte. Este clar că acum trebuie să ne dorim calificarea, nu mai putem să ne ascundem. Avem nevoie matematic de un punct, dar să nu uităm că acest punct trebuie obţinut cu două cluburi extraordinar de mari, care au jucători şi bugete mult mai importante ca noi. Vom încerca să luăm acest punct de la primul meci, cu Lazio, pe Olimpico, ştiind faptul că ei sunt favoriţi clari şi dacă ei fac egal nu mai au nicio şansă”, a caracterizat Petrescu evoluţia campioanei României în Europa League.


„Să nu uitați de Champions League!”

„Este clar că Lazio va folosi cea mai bună echipă. Nu s-au calificat în Europa League ca să iasă imediat din grupe, cred că ei vor să câştige acest trofeu, pentru că dacă îl câştigă, îşi asigură un loc în Champions League. Va fi un meci extraordinar de greu, dar sper să facem un meci extraordinar, fantastic, cum a făcut şi Celtic, şi să reuşim să scoatem măcar un punct pe Olimpico”, a subliniat „Bursucul”, amintind apoi și de parcursul remarcabil al echipei sale în preliminariile Champions League.

„Am obţinut trei victorii în Europa League, dar s-a uitat prea repede ce parcurs am avut în Champions League. Am avut victorii cu Astana, cu Maccabi şi cu Celtic. Victoriile astea sunt la fel de importante şi de mari ca cele din Europa League. Dacă nu aveam un lot numeros la dispoziţie, era foarte greu să avem rezultatele astea, pentru că după un meci în Europa la trei zile jucam în campionat. Au fost meciuri când am schimbat 11 din 11 jucători, au fost meciuri în care am schimbat 6 sau 7, dar niciodată nu am putut să ţin aceeaşi echipă, în primul rând din cauza vârstei pe care o au titularii şi în al doilea rând faptul că joci la trei zile în campionat la trei zile după ce ai jucat în Europa League sau Champions League. Este foarte greu să-ţi revii şi fizic şi, eu zic că cel mai important, mental”, a recunoscut Petrescu.


Petrescu, despre lupta care se va da în play-off-ul Ligii I

„Trebuie să luăm meci cu meci, toate echipele care vor fi în play-off – nu se ştie cine va fi în play-off, inclusiv CFR nu e sigură de play-off –, CFR încă nu e calificată matematic, lupta e foarte mare. Indiferent cine va fi în play-off, va fi o luptă extraordinară, pentru că nu vor fi diferenţe mari de puncte, mai ales că această înjumătăţire face ca distanţele să fie mici între echipe şi toate cele şase echipe, dacă au ambiţii, pot să se bată la titlu fără probleme”, a precizat Petrescu, în interviul postat pe pagina de Facebook a clubului.

„La noi inamicul principal, dar nu e inamic, a fost Europa, pentru că a trebuit să jucăm foarte multe meciuri. Avem 30 de meciuri jucate în acest moment, iar pe 21 decembrie, când vom întâlni FC Voluntari, va fi al 38-lea meci al sezonului. În cariera mea de jucător aveam asta la finalul întregului sezon, iar acum, după cinci luni, o să avem 38 de meciuri oficiale, dintre care 14 în cupele europene, foarte grele. E un parcurs extraordinar de greu, trebuie să rămânem foarte concentraţi. Eu unul sunt foarte motivat şi concentrat, sper să reuşesc să transmit acest lucru jucătorilor şi celor din club, pentru că toată lumea e foarte importantă la un club”, a conchis Dan Petrescu.


„Cel mai greu mi-a fost mie, pentru că jucătorul îşi mai revine, şi l-am odihnit, dar eu nu m-am odihnit şi a fost o perioadă foarte, foarte grea. Această pauză cu meciurile echipei naţionale a fost binevenită, pentru mine în special”Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

abonare newsletter