Sport

CFR Cluj, victorie în genunchi cu Rennes! Trupa lui Petrescu, meci slab în faţa unei echipe cu doi eliminaţi

CFR Cluj s-a impus cu 1-0 pe terenul celor de la Rennes, într-un meci extrem de modest făcut de campioana României.

Partida de pe Roazhon Park a început excelent pentru CFR Cluj, iar în minutul 5 portarul Edouard Mendy avea să fie eliminat în urma unui fault comis în postură de ultim apărător asupra lui Lacina Traore. Goalkeeperul francez avea să fie înlocuit de Pepe Bonet, un puşti de 16 ani care a debutat astfel în fotbalul profesinist.

Ciprian Deac avea să înscrie din lovitura liberă acordat în urma faultului comis de Mendy, iar lucrurile păreau că merg în direcţia dorită de formaţia ardeleană. În ciuda eliminării, Rennes a fost echipa mai periculoasă şi Bourigeaud a fost la un pas să egaleze. Insistenţele celor de la Rennes aveau să fie răsplătite parţial în minutul 26, atunci când Boli îl faultează pe Hunou, iar centralul rus acordă lovitură de la 11 metri. Niang a ratat şansa de a egala după un şut modest care s-a dus pe lângă poarta lui Arlauskis.


Debutul reprizei secunde a fost identic cu startul de joc. Camavinga a faultat din postură de ultim apărător şi a fost eliminat, iar Ciprian Deac a executat lovitura liberă. Execuţia mijlocaşului român s-a dus de această dată peste poarta lui Bonet.

CFR Cluj nu a reuşit să controleze jocul nici în 11 vs 9, iar Hunou şi Bourigeaud au fost aproape să restabilească egalitatea. Ardelenii nu au tras niciun şut periculos cu doi oameni în plus pe gazon, iar Mateo Susic avea să fie eliminat în minutul 82 şi lucrurile aveau să se complice.


Rennes a atacat furibund în ultimele 10 minute, dar fără succes pe tabelă. CFR Cluj a reuşit astfel a doua victorie în Europa League, dar jocul prestat de elevii lui Petrescu a fost unul dezamăgitor. Rennes a fost echipa care a trimis mai multe şuturi spre poartă , iar raportul posesie a fost de 51 - 49 % în favoarea lui CFR, deşi echipa a jucat 85 de minute cu un om în plus şi alte 40 cu doi oameni mai mult pe teren.

Campioana României este pe locul 2 în Grupa E din  Europa League cu şase puncte acumulate, fiind la un punct în spatele celor de la Celtic. Scoţienii au învins cu 2-1 pe Lazio Roma.


Rennes: Mendy - Traore, Gnagnon, Morel, Maouassa - Raphinha, Camavinga, Bourigeaud, Del Castillo - Hunou, Niang. Antrenor: Julien Stéphan

Rezerve: Bonet, Da Silva, Nyamsi, Siebatcheu, Lea Siliki, Gelin, Gbohon


CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Burcă, Boli, Camora - Bordeianu, Djokovic, Culio, Deac - Traore, Omrani. Antrenor: Dan Petrescu

Ultimele Stiri
abonare newsletter