Sport

O lasă Petrescu pe CFR Cluj ? "Bursucul", tentat de o nouă aventură în Rusia

Dan Petrescu este tentat de o nouă plecare de la CFR Cluj după ce Dinamo Moscova a rămas fără antrenor.

CFR Cluj a pierdut cu 3-1 duelul cu FC Viitorul în această etapă din Liga 1 Casa, iar Dan Petrescu se pare că este ademenit de o ofertă extrem de atractivă din Rusia.

"Bursucul"  este tentat de o posibilă revenire la Dinamo Moscova, echipă la care a mai antrenat în trecut. Zvonurile au apărut imediat după ce antrenorul Dmitri Hohlov a demisionat după ce formația moscovită a fost învinsă, vineri, în deplasare, cu scorul de 2-0, de Orenburg, în etapa a XII-a a primei ligi din Rusia.


Dinamo Moscova este doar pe locul 15 în clasamentu cu 10 puncte acumulate în primele șapte etape disputate. Formația rusă este pe loc retrogradabil în acest moment și caută soluții pentru banca tehnică. Presa rusă a anunțat că numele lui Dan Petrescu se află pe lista cu posibili tehnicieni care ar putea prelua echipa, alături de Kurban Berdiev, Oleg Kononov, cu puţine şanse, deoarece ar urma să preia pe PAOK Salonic, şi Alexander Haţkevici.

Nicolae Pîrnău, agentul lui Dan Petrescu, nu a exclus în totalitate o plecare a tehnicianului de la CFR Cluj.


"Nu ştiu dacă Dan Petrescu este pe lista posibililor antrenori ai echipei Dinamo, deoarece nu am acea listă. Pot să spun sigur că Petrescu a petrecut o perioadă bună în Rusia, la Dinamo Moscova în particular, şi i-ar plăcea să revină. În grupele Ligii Europa, a învins pe Lazio şi a pierdut cu Celtic. Există posibilitatea ca el să-şi încheie contractul cu CFR Cluj. Dacă ar fi o ofertă de la Dinamo, nu cred că ar fi vreun antrenor normal să o refuze, deoarece condiţiile şi campionatul Rusiei sunt o perspectivă atractivă", a declarat agentul.

Dan Petrescu a făcut minuni la Dinamo Moscova în sezonul 2012/2013. Fostul internațional român a preluat echipa de pe ultimul loc cu zero puncte în primele patru etape și a fost la un pas să ajungă în cupele europene. Petrescu și-a încheiat aventura la trupa moscovită în aprilie 2014 după o serie de rezultate nefaste. Antrenorul campioanei a mai antrenat în Rusia formația Kuban Krasnodar în două rânduri.


Tehnicianul echipei din Gruia a plecat surprinzător la finalul sezonului 2017/2018 de la CFR la formația chineză Guizhou Hengfeng, însă a revenit la finalul stagiunii precedente. "Bursucul" a câștigat un nou titlu și a dus echipa în grupele Europa League, dar mirajul banilor și perspectiva unui salt spre marile campioane l-ar putea determina pe antrenor să își încheie socotelile în Gruia.

abonare newsletter