Sport

Adrian Falub este noul antrenor al Universității Cluj. Tehnicianul de 48 ani revine pentru a 4-a oară la echipă

Adrian Falub, 48 de ani, este noul antrenor al Universității Cluj după plecarea lui Cristi Dulca de la cârma echipei.

Tehnicianul ardelean s-a întors la „U” Cluj pentru a 4-a oară în carieră după mandatele avute în sezonul 2006-2007, în 2015, înainte să plece la Al Urooba, și în perioada 2017-2018.  Falub a fost unul dintre omanii care s-au alăturat noului proiect încă din ligile inferioare și a fost antrenorul care a promovat echipa în eșalonul secund.

Adrian Falub a fost demis de la conducerea Universității Cluj în octombrie, 2018, după ce echipa a remizat împotriva celor de la Ripensia Timișoara. Trupa de pe Someșul Mic a fost preluată la momentul respectiv de Mircea Cojocaru, în timp ce în returul sezonului precedent locul pe banca tehnică a fost ocupat de fostul internațional român Bogdan Lobonț.


Antrenorul de 48 de ani a condus ultima oară Concordia Chiajna, echipă care a retrogradat în Liga a 2-a stagiunea precedentă. U Cluj se află pe loc retrogradabil, 17, cu doar trei puncte acumulate în primele cinci etape.

Noul tehnician va debuta pe banca tehnică în partida din Cupa României pe care Universitatea o va disputa săptămâna viitoare în compania bihorenilor de la CSC Sânmartin. Clujenii ar fi trebuit să evolueze vineri, de la ora 18:30, la Târgu-Mureș, împotriva celor de la UTA Arad, dar partida a fost amânată, deoarece Universitatea Cluj are doi jucători la loturile U-21, respectiv U-19.


Falub a fost prezent marți la Digi Sport Matinal și a fost întrebat dacă va reveni la "U" Cluj: "Acum echipa este într-o situație dificilă, iar în astfel de situații, clubul mereu se întoarce la oamenii care au crescut acolo". 

Ultimele Stiri
abonare newsletter