Sport

Astra Giurgiu - CFR Cluj 3-2. Fotbal puţin şi nervi mulţi în tabăra campionilor. Petrescu şi doi jucători, eliminaţi la meciul 800

CFR Cluj a pierdut cu 3-2 pe terenul celor de la Astra Giurgiu, în etapa a 8-a din Liga 1.

Formaţia pregătită de Dan Petrescu a făcut cel mai slab meci din acest sezon în Liga 1, iar în lotul campionilor s-a resimţit o stare de nervozitate după ratarea calificării în grupele Champions League şi ghinionul de tragerea la sorţi din Europa League. Trupa din Gruia a terminat meciul fără antrenor şi cu doi jucători eliminaţi.

CFR Cluj a început excelent meciul şi a avut o primă ocazie de gol în minutul 21 atunci când Michael Perreira şi Lacina Traore nu au reuşit să transforme în gol o minge recuperată excelent de Valentin Costache. Trupa antrenată de Dan Petrescu a reuşit însă să deschidă scorul în minutul 27 prin Adrian Păun, mijlocaşul clujean reuşind să înscrie cu un şut superb din afara careului de 16 metri.


Campionii en-titre controlau prima repriză, dar totul avea să se schimbe în minutul 35 când Sebastian Colţescu a acordat cu uşurinţă lovitură de la 11 metri pentru Astra Giurgiu după un duel între Cestor şi un adversar. Radunovic a marcat cu mult calm de la punctul cu var şi a restabilit egaliatea.

Meciul de la Giurgiu avea să ia o turnură neaşteptată cu trei minute înainte de pauză. Michael Pereira l-a jenat pe Bruno la un duel aerian, însă Sebastian Colţescu i-a arătat cartonaşul galben lui Pereira. Decizia centralului l-a enervat teribil pe Dan Petrescu, cel care avea să fie eliminat după această fază de central. "Bursucul" s-a dezlănţuit la adresa arbitrului şi i-a adresat injurii grosolane pentru care ar putea să fie suspendat etape bune.


Cele două formaţii şi-au împărţit ocaziile în startul reprizei secunde, dar Astra avea să marcheze prin Valentin Gheorghe, autorul unui gol superb din lovitură liberă. Mario Camora avea să fie eliminat pentru al doilea cartonaş galben în minutul 58. Clujenii aveau să rămână şi fără portar peste doar patru minute după ce Cosmin Vâtcă l-a lovit cu pumnul pe Radunovic şi a fost trimis şi el la cabine. Colţescu a dictat şi lovitură de la 11 metri pe care Radunovic a reuşit să o transforme.

Trupa giurgiuveană a controlat jocul până la final, dar fără să pună mari probleme la poarta lui Adrian Rus, cel care a intrat în locul lui Lacina Traore în poarta lui CFR după eliminarea lui Vâtcă. Adrian Păun avea să demonstreze în prelungirile jocului că este în continuare cel mai în formă jucător din Liga 1 reuşind să marcheze un gol superb prin care a stabilit scorul final, 3-2.


Pentru CFR Cluj a fost meciul cu numărul 800 în Liga 1 şi pierde fotoliul de lider în clasament în faţa celor de la Gaz Metan Mediaş. Formaţia medieşeană a câştigat cu 3-2 meciul cu Poli Iaşi şi a ajuns la 18 puncte, unul mai mult decât CFR Cluj.

Astra: Kitanov - Bruno, Graovac, Tamaş, Radunovici - Şerban (Begue '16), Simion, Crepulja - Răduţ, Tounkara (Budescu '69), V. Gheorghe (Silva '86). Antrenor Dan Alexa;


CFR Cluj: Vâtcă  - Peteleu, Burcă, Cestor, Camora - Itu (Djokovici '40), Hoban, Păun - Costache, Lacina Traore (Rus '64), Pereira (Golofca '46). Antrenor Dan Petrescu.

abonare newsletter