Sport

CFR Cluj visează la un nou miracol în Champions League. Petrescu și compania au ajuns la Praga

CFR Cluj a pierdut cu 1-0 partida cu Slavia Praga din manșa tur în play-off-ul Ligii Campionilor și visează la un nou miracol, miercuri, de la ora 22:00.

Slavia Praga a câștigat meciul tur la limită, într-un joc decis de golul marcat de Masopust în minutul 28 al jocului. Campionii României au demonstrat în repriza secundă că pot pot marca în poarta celor de la Slavia Praga, dar șutul lui Mari Rondon s-a oprit în bară, în timp ce Billel Omrani a irosit o lovitură de la 11 metri vitală în economia calificării.

Formația cehă s-a impus cu 4-0 în week-end împotriva celor de la Bohemians, într-un meci în care antrenorul Jindrich Tripsovsky a folosit mai mulți jucători de rezervă. Campioana Cehiei este pe primul loc și în acest sezon cu 19 puncte acumulate în primele șapte runde și un golaveraj de 15-1.


CFR Cluj a făcut și ea spectacol în competiția internă și a câștigat cu 4-1 în fața celor de la FC Botoșani, într-un meci în care Dan Petrescu a odihnit și el câțiva jucători. Campionii en-titre se află pe primul loc în Liga 1 cu 17 puncte după 7 etape și un golaveraj de 18-5, fiind echipa cu cel mai bun atac în acest debut de sezon.

Slavia Praga, o forță pe teren propriu


Campionii Cehiei au pierdut în 2019 un singur meci pe teren propriu în fața celor de la Chelsea, în manșa tur a meciului din sferturile de finală din Europa League. Londonezii s-au impus atunci datorită unui gol marcat de Marco Alonso în ultimele minute ale jocului.

Forța celor de la Slavia Praga pe teren propriu s-a văzut și într-o partidă cu Sevilla din sezonul precedent de Europa League. Cehii au învins trupa andaluză cu 4-3 după prelungiri și s-au calificat astfel în sferturile de finală ale întrecerii.


CFR Cluj luptă pentru 15 milioane de euro

Pentru intrarea în grupe, fiecare echipă încasează de la UEFA 15.250.000 de euro! Dacă ardelenii vor reuși să adune puncte din grupa în care vor fi repartizați, se vor alege cu alte milioane de euro.


Premiile din UEFA Champions League:

– calificarea în grupe: 15 milioane de euro


- calificarea în optimi: 9.5 milioane de euro

- calificarea în sferturi: 10.5 milioane de euro

 – calificarea în semifinale: 12 milioane de euro

 – calificarea în finală: 15 milioane de euro

– câștigătoare: 4 milioane de euro

Fotbaliștii de la CFR sunt încrezători înainte de retur

„Vom face un meci bun, sperăm să întoarcem rezultatul. Noi am avut ocazii și în meciul tur, dar n-am fost inspirați și n-am marcat. Sper să o facem acum!” – George Țucudean.â

Adrian Păun, unul dintre cei mai în formă jucători de la CFR, a vorbit și el despre meciul cu Slavia: „Puterea grupului cred că face diferenţa în astfel de meciuri, cred că nu mai este nevoie să spun că dorinţă avem cu toţii, sper să ne întoarcem de acolo cu o calificare în Champions League. Sper ca de data aceasta norocul să fie de partea noastră, cu inspiraţia de moment şi sper să ne calificăm!”.

Echipe probabile:

Slavia Praga: Kolar – Coufal, Kudela, Hovorka, Zeleny – Husbauer, Soucek – Masopust, N. Stanciu, Olayinka – Yusuf. Antrenor: Jindrich Trpisovsky.

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Bordeianu -C. Deac, L. Aurelio, Djokovici, Omrani – Țucudean. Antrenor: Dan Petrescu

Slavia Praga - CFR Cluj, în play-off-ul din Liga Campionilor (miercuri, ora 22.00, Digi, Look, Telekom; în tur: 1-0).  

Ultimele Stiri
abonare newsletter