Sport

EXISTĂ MIRACOLE! CFR Cluj, meci EROIC la Glasgow, „feroviarii” sunt în play-off-ul Champions League!

După un meci de infarct la Glasgow, CFR Cluj a izbutit să învingă dramatic Celtic, scor 4-3, iar „feroviarii” au obținut calificarea mult visată în play-off-ul Ligii Campionilor după 5-4 la „general” cu super-campioana Scoției!

EXISTĂ MIRACOLE! CFR Cluj, meci EROIC la Glasgow, „feroviarii” sunt în play-off-ul Champions League EXISTĂ MIRACOLE! CFR Cluj, meci EROIC la Glasgow, „feroviarii” sunt în play-off-ul Champions League

Obligată să marcheze în Scoția după golul izbutit de Forrest în Gruia, CFR Cluj a început partida de pe Celtic Park la fel cum a făcut-o și pe teren propriu: curajos, în atac, având inițiativa. Presați de peste 55.000 de fani scoțieni, „feroviarii” puteau primi penalty încă din minutul 8 al duelului de la Glasgow, însă „centralul” leton a refuzat să arate punctul cu var la o cădere a lui Deac în urma unei intervenții suspecte a lui McGregor.

Calmă și organizată, campioana României a fost răsplătită pe măsură la jumătatea primei reprize! Camora a executat rapid un aut, Omrani a pătruns inteligent pe partea stângă, iar centrarea excelentă a francezului a fost fructificată ca la carte de Cipri Deac, cu capul, la colțul lung, ajutat de bară (`27). Motivată de faptul că a anulat avantajul „celților”, CFR s-a avântat și mai mult în ofensivă, „torpila” lui Djokovic fiind respinsă cu piciorul, ca la handbal, de Bain (`29).


Repriză de infarct după pauză!

Împinsă de la spate de câțiva zeci de „frânari” în tribune, venită după o primă repriză excelentă și cu Țucudean în locul lui Rondon pe teren, CFR a început cu mari emoții a doua parte a jocului, Susic scoțând de pe linia porții o minge pe care scria „gol” (`46), înainte ca Arlauskis să intervină decisiv la o lovitură de cap a scoțienilor (`47). Inevitabilul s-a produs peste doar câteva minute, același Forrest izbutind să marcheze din nou cu sânge rece în poarta lui Arlauskis după o centrare punctuală a lui Callum McGregor (`50).

Complet debusolată comparativ cu primul mitan, CFR Cluj a primit încă o lovitură de la elevii lui Neil Lennon, Odsonne Edouard reluând în poartă o minge ajunsă la el cu mare noroc după ce Luis Aurelio și Andrei Burcă s-au încurcat reciproc, ca în curtea școlii (`61). Reveniți la situația dinaintea fluierului de start, elevii lui Dan Petrescu s-au trezit din pumni, căpitanul „celților” fiind cel care a oferit o „mână” de ajutor. Centrare Bordeianu din corner, Scott Brown atinge balonul cu mâna, iar Omrani transformă cu emoții penalty-ul obținut (`74).


Omrani și Țucudean, atacul de aur!

Din păcate, bucuria clujenilor a durat mult prea puțin, Ryan Christie învingându-l pe lituanianul din poarta CFR-ului după un „un-doi” excelent cu Odsonne Edouard (`76). Dar, surpriză! Introdus în locul lui Luis Aurelio, Adiță Păun îl încearcă de la mare distanță pe Bain, portarul scoțienilor respinge la Omrani, iar Omrani bifează „dubla” cu un șut în forță de la marginea careului mic (`80). Din nou cu biletele de play-off în mână, campioana a fost înghesuită în propriul careu de Celtic, însă băieții lui Petrescu s-au apărat eroic, rezistând cu brio asediului scoțian, chiar și în cele 6 minute de prelungire!

Cu scoțienii într-o ofensivă furibundă, golgheterul Țucudean a dat lovitura de grație elevilor lui Neil Lennon pe contraatac! Rămas singur cu Bain, golgheterul arădean l-a „lobat” excelent pe goalkeeperul scoțienilor, închizând tabela la un scor pe cât de incredibil, pe atât de meritat pentru „feroviari”, 4-3. CALIFICARE pe tărâm britanic, iar elevii lui Dan Petrescu au declanșat hora bucuriei pe un Celtic Park redus la tăcere! Săptămâna viitoare, campioana Cehiei, Slavia Praga, este ultima oprire în drumul spre grupele Ligii Campionilor. Un lucru este cert, CFR Cluj a obținut biletele pentru grupele Europa League, nume mari ale fotbalului european fiind așteptate, din nou, în această toamnă, la Cluj-Napoca!


Celtic Glasgow 3–4 CFR 1907 Cluj (0–1)

Stadion: Celtic Park, Glasgow (Scoția)
Spectatori: 55.000
Marcatori: Forrest 50, Edouard 61, Christie 76 / Deac 27, Omrani pen. 74, 80, Țucudean 90+7
Cartonașe galbene: Elhamed 41 / Rondon 40, Arlauskis 88, Bordeianu 89
Arbirti: Andris Treimanis – Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjonnikovs – Aleksandrs Golubevs (toți din Letonia)

Celtic Glasgow (3-4-3)
S. Bain – J. Simunovic, K. Ajer, H. Elhamed – C. McGregor, O. Ntcham (L. Griffiths 83), S. Brown (cpt., V. Bayo 88), J. Forrest – M. Johnston (L. Morgan 76), O. Edouard, R. Christie / Antrenor: Neil Lennon


CFR Cluj (4-4-2)
G. Arlauskis – M. Camora (cpt.), A. Burcă, P. Vinicius, M. Susic – C. Deac, D. Djokovic, L. Aurelio (A. Păun 78), M. Bordeianu – M. Rondon (G. Țucudean 46), B. Omrani (A. Mureșan 84) / Antrenor: Dan Petrescu

Ultimele Stiri
abonare newsletter