Sport

U-Banca Transilvania Cluj a început pregătirile de vară pentru sezonul 2019/2020 sub comanda lui Dusko Vujosevic

Trupa pregătită de sârb s-a reunit și este pregătită de noua stagiune cu o serie de noutăți în lotul de jucători. Clujenii au transferat nume importante în această vară în tentativa de câștiga un nou titlu în competiția internă.

Dusko Vujosevic a fost impresionat de condițiile de la Universitatea Cluj și vrea să câștige titlul încă din primul sezon alături de formația clujeană.

“Am venit aici pentru că echipa m-a convins că are ambiție, un oraș în sapte, sponsori pentru a face un proiect serios. E o oportunitate bună pentru mine, având în vedere problemele pe care le am, să fiu în basceht din nou pentru că baschetul e viața mea. Cred că vom reuși rezultate bune, echipa e complet nouă, trebuie să construim totul de la început, cu foarte multă muncă. Cred că rezultatele vor veni, după o perioadă în care vom munci mult. “, a declarat Dusko Vujosevic.


Antrenorul care a pregătit echipe importante din Europa se așteaptă ca jucătorii lui să dea totul pe teren în următoarele luni. Vujosevic a recunoscut că a primit informații despre echipă de la Aleksandar Rasic, omul care s-a retras în această vară de la Universitatea.

“Aștept ca jucătorii să fie în stare să se sacrifice pentru echipă, să facă parte din echipă. Mi-ar plăcea ca la finalul primului an aici, toată lumea să spună că am îmbunătățit baschetul din România. Titlul e principalul obiectiv, noi înțelegem că dorința de a câștiga un meci e dată de dorința de a munci în fiecare zi. Toată lumea joacă baschet acum, nu e ușor să devii campion nicăieri. Nu aș fi aici dacă Rasic nu mi-a spus ceea ce mi-a spus despre club. Avem nevoie de dedicare, pentru mine antrenamentele sunt mai importante decât jocurile”, a spus Dusko Vujosevic.


Darko Planinic este ultimul transfer al celor de la Universitatea Cluj, fiind un component de bază al naționalei Croației în ultimele luni. Pivotul a evoluat în carieră pe la echipe precum Siroki (Bosnia Herzegovina), Maccabi Tel Aviv (Israel), Cibona Zagreb (Croația), Buducnost (Muntenegru), Laboral Kutxa (Spania), Gran Canaria (Spania) și Dinamo Sassari (Italia).

Croatul se alătură lui Brandyn Curry, Artis Ate, Karlo Žganec, Patrick Richard și  Rareș Uță pe lista noilor venire la U-Banca Transilvania Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter