Sport

Universitatea Cluj debutează în noul sezon din Liga a 2-a

Universitatea Cluj va juca, vineri, de la ora 18:00, împotriva celor de la CSM Reşita, în prima etapă din Liga a 2-a, sezonul 2019/2020.

Trupa antrenată de Cristi Dulca din această vară pleacă la luptă cu un moral excelent după patru victorii în ultimele patru meciuri amicale. Clujenii au un lot schimbat în proporţie de 70% şi au reuşit în cantonamentul din Slovenia să câştige toate cele 3 meciuri disputate în faţa unor adversari cel puţin la fel de puternici.

"Studenţii" au câştigat un ultim meci de verificare împotriva celor de la ACS Fotbal Comuna Recea, 3-0, într-un joc disputat în Parcul Babeş.



“A trecut perioada cea mai grea, perioada cantonamentului. Mă bucur că am făcut un stagiu de pregătire extrem de bun, de productiv, cu meciuri reuşite, că am fost feriţi de accidentări, în ciuda antrenamentelor grele. Aşteptăm cu nerăbdare începutul campionatului şi ne concentrăm, în primul rând, asupra acestui prim joc, cu CSM Reşiţa, după care vom lua fiecare etapă în parte. Va fi un campionat foarte disputat, cu echipe de tradiţie, cu suporteri, ceea ce este foarte bine pentru fotbalul nostru, în primul rând. Am lucrat la omogenizarea echipei, dar nu este uşor pentru noi să fim omogeni după o perioadă atât de scurtă, de doar cinci săptămâni de pregătire împreună. Sunt convins, însă, că după antrenamentele şi jocurile care vor urma, vom fi la capacitate maximă.“, a spus Cristi Dulca.


Tehnicianul celor de la Universitatea Cluj a discutat şi despre posibilitatea unor noi transferuri la trupa ardeleană.



“Vom vedea dacă vor mai veni jucători până se va termina perioada de transferuri. Am lucrat cu jucătorii noi în cantonament, dar şi în această săptămână, acum mai rămâne să observăm cum vom transpune tot ceea ce am exersat într-un meci oficial, unde va fi altă tactică, altă emoţie, altă emulaţie. Sperăm să fie totul bine, noi suntem pregătiţi pentru noul sezon! Avem un lot bun şi ne luptăm pentru promovare! Este normal să fie aşa, chiar dacă nu vreau să folosesc cuvinte mari. Trebuie să fim modeşti în gândire şi să tratăm fiecare meci la victorie, acesta este cel mai important lucru. Sunt multe echipe care ţintesc promovarea: Rapid, UTA Arad, FC Argeş, dar şi cele care au căzut din Liga 1, Dunărea Călăraşi respectiv Concordia Chiajna. Vor fi meciuri interesante. Ne vor lipsi suporterii o perioadă, dar noi trebuie să îi încântăm prin jocul nostru şi prin rezultatele pe care le vom avea”, a declarat antrenorul “Şepcilor roşii”, Cristian Dulca.

Sezonul 2019/2020 este unul dintre cele mai interesante din Liga a 2-a, fiind implicate echipe importante precum Universitatea Cluj, Rapid Bucureşti, Petrolul Ploieşti, Politehnica Timişoara, Ripensia Timişoara sau FC Argeş.


Lotul Universităţii Cluj pentru sezonul 2019-2020


Portari: Jose Costa, Cosmin Dur-Bozoancă, Andrei Gorcea
Fundaşi: Rareş Takacs, Inacio Miguel, Dan Berci, Carol Taub, Carlos Daniel Silveira "Kay"
Mijlocaşi: Victor Dican, Pedro Mendes, Hugo Firmino, George Florescu, Daniel Pîrvulescu, Andre Ceitil Castanheira
Atacanţi: Ricardo  "Rafa" Miranda, Florin Burghele, Dorin Goga, Cristi Gavra, Alex Pop


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter