Sport

Dan Petrescu visează cu ochii deschiși înaintea „dublei” cu Celtic Glasgow: „Vrem în grupele Ligii Campionilor!”

După un deceniu de la victoria răsunătoare a Unirii Urziceni cu Glasgow Rangers, 4-1, Dan Petrescu revine la Glasgow, de data asta pe terenul rivalei de moarte a grupării de pe Ibrox Stadium, nimeni alta decât campioana Scoției, Celtic Glasgow.

Dan Petrescu visează cu ochii deschiși înaintea „dublei” cu Celtic: „Vrem în grupele Ligii Campionilor!” Dan Petrescu visează cu ochii deschiși înaintea „dublei” cu Celtic: „Vrem în grupele Ligii Campionilor!”

Antrenorul campioanei a răsuflat ușurat după calificarea muncită obținută în dauna israelenilor de la Maccabi Tel Aviv, 3-2 la „general”. „Bursucul” declarase încă după meciul tur din Gruia că Maccabi va fi o nucă mai tare decât se credea, mai ales având sprijinul galeriei înfocate din Israel, iar elevii săi au avut de tras din greu pentru șansa de a da piept cu super-campioana Scoției, legendara Celtic Glasgow.

Vrem să mergem și mai departe, chiar în grupele Ligii Campionilor! Cred că este posibil, am trecut de două tururi și am făcut-o jucând bine. Și azi (n.red. marți) am jucat bine în prima repriză și am reușit să marcăm de două ori, Maccabi a preluat controlul în partea a doua. Cred că 2-2 e un rezultat corect. Noi nu avem o echipă tânără, iar asta s-a văzut în repriza a doua. Jucătorii lui Maccabi au avut mai multă prospețime, dar am știut cum să ținem de rezultat”, a declarat „Bursucul”, la finalul partidei de la Netanya.


La vestiare, jucătorii și staff-ul campioanei au sărbătorit dansând pe mese calificarea în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. În așteptarea lui Celtic Glasgow, „feroviarii” au scandat „Campionii, campionii!” și „CFR ale, CFR ale!” după „dubla” istovitoare cu Maccabi Tel Aviv. Chiar dacă nu va trece de campioana Scoției, CFR Cluj va intra în play-off-ul Europa League, ultima „oprire” înainte de grupele competițiilor europene.

„Am fost o echipă care a ştiut ce vrea, cu o tactică impecabilă. Dan Petrescu a ştiu să mobilizeze jucătorii pentru a obţine calificarea. Am luat repede golurile, dar băieţii au revenit şi apoi au stat bine în teren. A fost o temperatură infernală, noi în tribună am fost leoarcă. Suporterii israelieni au creat o atmosferă incredibilă, cântau şi încurajau echipa lor şi după fluierul final”, a mărturisit directorul sportiv al campioanei, Bogdan Mara, într-o intervenție telefonică la Digi Sport Special.


„Culio ne-a ajutat mult şi acum, şi meciul trecut. Rondon a făcut un meci bun, atacanţii au nevoie de goluri, merita să înscrie, pentru că munceşte mult pentru echipă. Ţucudean a intrat bine, s-a luptat ca toată echipa, sper să fie 100% la meciul cu Celtic, va fi un atu important. Sper să ne meargă la fel de bine cum i-a mers Unirii Urziceni cu Glasgow Rangers. Celtic este un club enorm, nu ne speriem de nimeni, ne jucăm şansa!”, a mai punctat oficialul „feroviarilor”.

CFR Cluj a trecut cu brio de Maccabi Tel Aviv, 2-2 în Israel, 3-2 la „general”, obținând biletele pentru turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. După Astana și Maccabi, scoțienii de la Celtic Glasgow sunt așteptați, săptămâna viitoare, la Cluj-Napoca!

Ultimele Stiri
abonare newsletter