Sport

24 de ore de înot la maratonul „Sărbătoarea înotului” O triplă campioană olimpică vine la Cluj-Napoca!

„Univer 24 – Sărbătoarea înotului”, a doua ediție a evenimentului de înot de 24h organizat sub deviza „Toți pentru înot și înot pentru toți!” va avea loc sâmbătă și duminică, 28-29 septembrie 2019.

24 de ore de înot la maratonul „Sărbătoarea înotului” O triplă campioană olimpică vine la Cluj-Napoca! 24 de ore de înot la maratonul „Sărbătoarea înotului” O triplă campioană olimpică vine la Cluj-Napoca!

Complexul de natație „Universitas” situat în Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu”, aflat în patrimoniul Universităţii „Babeş-Bolyai” (strada Pandurilor nr. 7) va găzdui cea de-a doua ediție a maratonului de înot organizat de Asociația Club Sportiv Sports Culture.

După ce prima ediție a evenimentului a fost extrem de bine primită, găzduind aproape 500 de înotători și, cel mai important, o atmosferă deosebită, organizatorii se țin de promisiunea făcută și „Continuă să înoate!”. În acest sens, invitata specială la ediția din acest an va fi înotătoarea Hosszú Katinka, „steaua” înotului din Ungaria, supranumită „Iron Lady”.


„Plănuim o ediție specială, «Univer 24 – Sărbătoarea înotului» pentru care avem deja confirmarea participării din partea legendei vii a înotului, Hosszú Katinka, triplă campioană olimpică, campioană mondială și europeană, deținătoarea mai multor recorduri mondiale la înot. Iron Lady ne va adresa câteva cuvinte în deschiderea evenimentului, va lua startul și va înota demonstrativ la fluierul de start al celor 24h de înot, și va împărți autografe”, se arată în anunțul organizatorilor.

Anul acesta, doi înotători vor parcurge în premieră proba individuală de înot extrem de anduranță în bazin (24 h). Alături de aceștia vor fi nu doar suporterii din tribună, ci și sute de înotători implicați în diversele activități de natație în echipă ce se vor derula pe parcursul tuturor celor 24 de ore. Activitățile planificate încurajează socializarea, spiritul de echipă și practicarea înotului alături de familie și prieteni, ca și componentă a unui stil de viață sănătos.


Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc sâmbătă, 28 septembrie 2019, începând cu ora 10:00, urmând să continue în perioada 28-29 septembrie 2019. Înscrierile sunt deschise într-o variantă simplificată, iar căpitanul de echipă poate înscrie deja echipa folosind datele personale și un număr estimativ de membri ai echipei. „Locurile sunt limitate, așa că nu ezitați!”, transmite Demény Attila, reprezentantul echipei organizatorilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter