Sport

CFR Cluj şi-a aflat posibilul adversar în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Misiune imposibilă pentru campioni

CFR Cluj şi-a aflat adversara din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

CFR Cluj va juca împotriva învingătoarei meciului dintre Nomme Kalju şi Celtic Glasgow în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor dacă trece de Maccabi Tel-Aviv. Campionii României vor da cel mai probabil peste Celtic Glasgow dacă trec de Maccabi Tel-Aviv, diferenţa dintre formaţia scoţiană şi cea estoniană fiind uriaşă. Meciul tur se va disputa pe 6/7 august, în timp ce returul este programat pe 13 august.

Campioana României va juca miercuri, de la ora 21:00, primul meci al dublei manşe cu Maccabi Tel-Aviv în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. Formaţia pregătită de Dan Petrescu a reuşit să treacă cu mari emoţii de Astana şi pleacă cu prima şansă în duelul cu formaţia israeliană, dar nu se va mai putea spune acest lucru şi în runda următoare dacă Celtic Glasgow va fi echipa care va veni în Gruia.


Celtic este a doua cea mai titrată echipă scoţiană după Glasgow Rangers şi se laudă în acest moment cu nu mai puţin de 50 de titluri de campioană şi 39 de Cupe ale Scoţiei. Celtic a câştigat Cupa Europei în anii 70' şi a jucat finala Cupei UEFA în sezonul 2002-2003, fiind învinsă atunci de FC Porto.

Campioana Scoţiei are în acest moment un lot cotat la 66,5 de milioane de euro şi a plătit în această vară 8 milioane de euro pe fundaşul francez Cristopher Julien de la Toulouse. Celtic l-a achiziţionat şi pe Bolibolingoli de la Rapid Viena pentru 3,5 milioane de euro după ce i-a pierdut pe Michael Lustig şi Derick Boyota, ambii plecând liberi de contract.


Scoţienii au ajuns până în fazele eliminatorii ale Europa League în ultimii doi ani, iar în această vară au trecut de FK Sarajevo cu 5-2 la general în primul tur. Celtic îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe stadionul Celtic Park, un stadion cu o capacitate de 60.000 de locuri pe care fanii "vezilor" le umplu la fiecare meci important.

Ajax Amsterdam, formaţia la care evoluează Răzvan Marin, a dat peste cel mai greu adversar posibil din lista echipelor care nu sunt capi de serie. Formaţia olandeză se va duela cu PAOK Salonic, echipă care a evoluat în această vară pe Cluj Arena într-un meci amical care a sărbătorit 100 de ani de la înfinţarea Universităţii Cluj.


Tabloul complet în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor: 

PAOK Salonic - Ajax
FK Sutjeska/APOEL - Dundalk/Qarabag 
FC Saburtalo/Dinamo Zagreb - Ferencvaros/Valletta FC 
Steaua Roşie Belgrad/HJK Helsinki - The New Saints/FC Copenhaga 
NK Maribor/AIK Stockholm - Bate Borisov/Rosenborg

abonare newsletter