Sport

Primul meci, primul trofeu? Duelul coloșilor Generației de Aur în Supercupa României

CFR Cluj și Viitorul Constanța vor da piept, sâmbătă, în primul meci oficial al sezonului 2019-20. „Feroviarii” și „puștii lui Hagi” luptă pentru Supercupa României.

CFR Cluj și Viitorul Constanța vor da piept, sâmbătă, în primul meci oficial al sezonului 2019-20. „Feroviarii” și „puștii lui Hagi” luptă pentru Supercupa României. CFR Cluj și Viitorul Constanța vor da piept, sâmbătă, în primul meci oficial al sezonului 2019-20. „Feroviarii” și „puștii lui Hagi” luptă pentru Supercupa României.

Campioana en-titre are parte de un start de foc în noul sezon, Supercupa de la Ploiești fiind doar primul pas în zilele pline de suspans ce urmează pentru formația din Gruia. În doar câteva zile, elevii lui Dan Petrescu întâlnesc deținătoarea Cupei României, joacă în Kazahstan în manșa tur a „dublei” cu FC Astana și debutează în Liga 1, pe teren propriu, împotriva Politehnicii Iași.

De trei ori câștigătoare a Supercupei României (2009, 2010, 2018) și de două ori finalistă (2012, 2016), CFR Cluj a revenit în țară după o stagiune de pregătire excelentă în Austria. Cu patru victorii și o singură remiză, 1-1 în compania Stelei Roșii Belgrad, campioana Serbiei, vișinii pornesc cu un moral pozitiv înaintea confruntării de pe Stadionul „Ilie Oană”. Meciul se va juca sâmbătă, de la ora 20:00, iar fanii care nu vor face deplasarea la Ploiești pot urmări partida în direct pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1 sau Look Sport.


Duel între coloșii Generației de Aur

Dincolo de confruntarea dintre cele două formații, întâlnirea dintre CFR Cluj și Viitorul este și un duel al celor doi tehnicieni, Dan Petrescu și Gică Hagi. Buni prieteni de foarte multă vreme, cei doi foști internaționali promit să uite de amiciția lor preț de 90 de minute. De altfel, mai în glumă mai în serios, „Regele” a declarat că „abia aşteaptă să-l bată pe Dan Petrescu odată, să-l vadă supărat”. De cealaltă parte, „Bursucul” admite că este cu gândul și la meciul dificil din Kazahstan.

„Primul meci e foarte important, jucăm cu trofeul pe masă, este un trofeu de câștigat. E bine ca înainte de Champions League să avem un meci oficial, mai ales că e și un trofeu în joc. Sigur, va fi un meci foarte greu, cu intensitate, dar ne va ajuta foarte mult pentru meciul cu Astana. Noi (n.red. cu Hagi) suntem prieteni, suntem și vom fi mereu. În momentul în care jucăm, nu mai suntem prieteni, dar înainte și după meci, da. Clar, îmi doresc să câștig, el la fel, să vedem cine va reuși!”, a punctat Dan Petrescu, înaintea partidei de sâmbătă.


Dublul campion al României pe banca CFR-ului promite că va trata cu maximă seriozitate partida de la Ploiești, dezvăluind că primul „11” pe care îl va trimite în teren va fi și cel pe care îl va utiliza în capitala Kazahstanului, Nur-Sultan. Mai puțin George Țucudean care, deși va fi apt pentru Supercupă, nu va face deplasarea în Kazahstan. Potrivit Gazetei Sporturilor, vârful arădean a efectuat un nou control la inimă la Viena, urmând să ajungă din nou sub bisturiu, chiar în ziua în care colegii săi își vor începe parcursul european.

Transferuri „bătrâne” pentru CFR Cluj!

Deși regulamentul cu doi jucători U-21 pe teren încă din primul minut al jocului bate la poarta echipelor din Liga 1, CFR Cluj mizează în continuare pe experiență. Cu toate că s-a despărțit de doi jucători tineri – Cristi Manea, împrumut încheiat de la Apollon Limassol, respectiv Alex Ioniță, împrumutat la CSU Craiova –, formația din Gruia a transferat doar jucători cu ștate vechi în lumea fotbalului, majoritatea trecuți de 30 de ani. Cel mai tânăr dintre fotbaliștii aduși în această vară, Andrei Burcă, are și el deja 26 de primăveri „la activ”, astfel că singura variantă pentru Petrescu rămâne promovarea talentelor din pepiniera clubului. Claudiu Petrila, Sebi Mailat, Rareș Ispas sau Cătălin Itu au fost prezenți în cantonamentul din Austria, reprezentând forțele tinere ale „Bursucului” în noul sezon.


În schimb, vechii „feroviari” așteaptă cu mult calm confruntarea cu „mânjii” lui Hagi. Atât veteranul Ovidiu Hoban, cât și Adiță Păun se așteaptă la un duel echilibrat, dar se bucură că vor avea un meci oficial înaintea confruntării din Kazahstan.

„Mă bucur că avem Supercupa înainte de Champions League, un meci oficial pe care trebuie să-l tratăm ca atare, benefic înaintea unei partide extrem de importante. Un trofeu câștigat este binevenit, vine cu un plus de moral”, a punctat Hoban. „Întotdeauna ne-a plăcut să jucăm cu trofeele pe masă, am făcut-o foarte bine de fiecare dată. Sper că și acum va fi la fel, să câștigăm Supercupa. Să începem cu dreptul ar însemna mult pentru viitorul clubului”, este de părere Păun.


Supercupa României se joacă din anul 1994. Cu trei trofee, toate bifate de CFR, Clujul este pe locul doi în ierarhia all-time, după București (12 trofee)

Ultimele Stiri
abonare newsletter