Sport

U „Portugalia” Cluj! Schimbări masive în curtea „studenților”. Pe toate planurile!

După ce Bogdan Lobonț & Co. au ratat promovarea în prima ligă – tocmai de Centenarul clubului –, noua conducere a Universității Cluj a luat măsuri drastice, iar echipa suferă o uriașă schimbare la față.

Schimbări masive în curtea „studenților” pe toate planurile, sursă foto: Facebook Universitatea Cluj Schimbări masive în curtea „studenților” pe toate planurile, sursă foto: Facebook Universitatea Cluj

Cu un staff „proaspăt”, din care fac parte, printre alții, veteranul Mircea Cojocaru, noul team manager Octavian Moraru (ex-Gaz Metan Mediaș – fiul fostului patron de la Rapid, Valerii Moraru), italianul Riccardo Proietti (preparator fizic, 49 de ani, fost campion al Germaniei cu Bayern München) sau Lucian Turcu (fost jucător „U”-ist), lotul „studenților” prinde încet contur.

După Lobonț și Sabău pleacă și... sponsorul tehnic! Meciul retur al barajul de tristă amintire cu Hermannstadt a fost ultimul în care alb-negrii au purtat tricourile de joc ale fostului furnizor de echipamente, Erima. „În următorii doi ani, Adidas va oferi echipamentul sportiv pentru FC Universitatea Cluj la toate nivelurile de vârstă şi va fi furnizorul oficial de produse sportive pentru magazinele clubului”, se arată într-un comunicat oficial al clubului, după parteneriatul parafat prin intermediul foștilor fotbaliști Adrian Borza (ex-Universitatea Cluj) și Pawel Golanski (ex-Steaua București). Sepsi Sfântu Gheorghe este singura echipă din prima ligă care îmbracă echipamentul furnizat de gigantul german, Adidas fiind sponsorul tehnic al unor granzi precum Real Madrid, Bayern München, Juventus Torino sau Manchester United.


Adio Giurgiu și Abrudan!

22 de jucători a avut la dispoziție Cristi Dulca, noul antrenor al „șepcilor roșii”, vineri, pe Cluj Arena, la reunirea lotului. Doi absenți cu nume sunt... și vor fi Gabi Giurgiu (36 de ani) și Tavi Abrudan (35 de ani), cei doi veterani hotărând să agațe ghetele în cui după ce, timp de trei ani, au dus greul echipei, fiind la un pas de promovare după un start de la zero din liga județeană. În schimb, vestea bună pentru studenți este că, deși era anunțat ca și plecat la rivala Petrolul, cu care își făcuse deja bagajele pentru cantonamentul din Poiana Brașov, goalkeeperul Cosmin Dur-Bozoancă (21 de ani) va sta între buturi și în sezonul următor, nefiind însă prezent la reunirea lotului.

De altfel, lotul se întinerește odată cu revenirea jucătorilor împrumutați. Portarul Rareș Pop (20 de ani), respectiv mijlocașii Octavian Ursu (24 de ani) și Adrian Micaș (20 de ani) s-au întors la „U”, după ce le-au expirat împrumuturile la Sticla Arieșul Turda, ASU Poli Timișoara, respectiv ACS Fotbal Comuna Recea. De la reunire nu a lipsit nici fiul fostului „U”-ist Francisc Dican, mijlocașul Victor Dican (18 ani), ultima oară la Metalurgistul Cugir.


Strategie à la... CFR Cluj?

Bazându-se pe strategia propusă și la Mediaș, una similară cu cea implementată de rivalii de la CFR Cluj, noul team manager al „studenților” formează o întreagă colonie portugheză pe Cluj Arena. Astfel, după portarul José Costa (25 de ani, ultima oară la Penafiel, în liga secundă din Portugalia), alți trei portughezi au sosit deja la Cluj-Napoca în cursul zilei de sâmbătă. Este vorba despre fundașul central Inácio Miguel (23 de ani, ex-Braga B), mijlocașul central Pedro Mendes (25 de ani, ex-Politehnica Iași sau Gaz Metan Mediaș), respectiv atacantul Hugo Firmino (30 de ani), un jucător cu 135 de jocuri în liga a doua din Portugalia, „transferat” din confuzie în Gruia de presa lusitană. Pe lângă aceștia, mijlocașul ofensiv Alex Pop (19 ani), fotbalist născut la Buenos Aires și care a evoluat în ultimii trei ani pentru Viitorul Constanța, a revenit la clubul care l-a format.

„Luni sau marți vom finaliza lotul în proporţie de 90 la sută!”, promite Cristi Dulca, care speră la cel puțin trei meciuri amicale cu echipe puternice. Acesta a recunoscut că mai sunt și alți jucători portughezi, „valoroși și tineri” în vizorul staff-ului. Deocamdată, „studenții” vor continua pregătirile pe plan local, urmând ca în perioada imediat următoare să se stabilească și detaliile aferente cantonamentului de vară, se arată pe pagina oficială a echipei. De partea cealaltă, Octavian Moraru susține că, în 2-3 ani, Universitatea va juca în cupele europene și speră să descopere „perle” precum Carlos Fortes sau Mario Rondón, jucători care au strălucit la Mediaș.


Lotul prezent la reunire

Portari: José Costa, Iulian Dinu, Andrei Gorcea, Rareș Pop

Fundași: Rareș Takacs, Dan Berci, Carol Taub, Alex Coman, Andrei Cordoș, Tudor Telcean


Mijlocași: George Florescu, Nicolae Pîrvulescu, Octavian Ursu, Denis Hordouan, Adrian Micaș, Alin Văsălie, Victor Dican, Alex Oltean

Atacanți: Dorin Goga, Cristian Gavra, Iuliu Hațiegan, Marius Coman

Ultimele Stiri
abonare newsletter