Sport

Mirajul turneului de tenis la Cluj-Napoca prinde contur: „Porțile noastre sunt deschise!”

Cu Ion Țiriac (80 de ani) ales la cârma Federației Române de Tenis (FRT), visul unui turneu de tenis WTA organizat la Cluj-Napoca pare să devină realitate.

Fostul hocheist și mare jucător de tenis, actualmente miliardar în dolari nu s-a ferit niciodată să declare că își dorește o competiție oficială de mare anvergură pe malul Someșului Mic. În septembrie 2018, acesta declara că ia în calcul achiziționarea unei licențe care ar urma să fie scoasă la vânzare pentru organizarea unui turneu de tenis feminin.

Proaspăt ales la șefia FRT, cu 32 de voturi obţinute la Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri a forului naţional, desfăşurată la Centrul Naţional de Tenis, Țiriac a purtat deja discuții cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. „Urmașul” lui George Cosac în fruntea tenisului românesc a declarat că, dacă va fi vorba despre un turneu indoor, Cluj-Napoca este de departe cea mai bună opțiune din România.


După alegerile de la FRT, Emil Boc simte și el că o competiție oficială organizată în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca prinde contur. Edilul laudă publicul clujean și oferă asigurări că, dacă va fi într-adevăr organizat un turneu important, Simona Halep va fi cu certitudine unul dintre marile nume care vor accepta invitația.

„Porțile noastre sunt deschise, probabil că acum șansele cresc să avem un asemenea turneu la Cluj. Și Simona Halep ar participa dacă acesta s-ar organiza. Mă bucur că au fost atâția clujeni să o vedem pe nr. 1 mondial! Chiar dacă azi ea nu mai e (n.red. nr. 1 WTA), pentru noi va rămâne mereu numărul 1. Prezența clujenilor într-un număr atât de mare înseamnă că avem un public iubitor de sport”, a declarat edilul, joi, la un post de radio local.


„Astrele încep să se alinieze pentru un asemenea turneu la Cluj. Infrastructură avem, public senzațional avem, condițiile importante sunt îndeplinite!” – Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca

CITEȘTE ȘI: VIDEO Boc cu racheta în mână, Halep cu lacrimi în ochi! Show de zile mari în Sala Polivalentă

abonare newsletter