Sport

Meciul, fanii și jandarmii. Cine a greșit ? O nouă eroare din partea M.A.I. ?

Meciul dintre Universitatea Cluj și FC Hermannstadt a fost un prilej de sărbătoare pentru toți fanii ecipei de pe malul Someșului, dar lucrurile au luat o turnură neașteptată.

Suporterii Universității Cluj au făcut spectacol pe toată durata zilei în centrul orașului, acolo unde au cântat, au băut, au spart sticle, dar le-au și ADUNAT. Cei mai importanți membri din Peluza Șepcile Roșii au spus prezent la cel mai important meci al echipei din ultimii ani și totul părea să fie o sărbătoare frumoasă pentru fanii fotbalului.

Meciul nu a decurs tocmai bine, Universitatea pierzând cu 2-0, dar cu toate astea fanii și-au păstrat calmul și au susținut echipa până la un moment dat. În minutul 88, un fan dinspre Peluza 2 a pătruns pe teren și a alergat fără să fie urmărit de cineva până în dreptul Peluzei 1, acolo unde a fost prins de un steward și "înghesuit" de un jandarm. Ultrașii din peluză au reacționat rapid și au pătruns pe pista de atletism, iar în momentul în care jandarmii încercau să restabilească ordinea unul dintre ei a fost lovit de un scaun în cap.


Un amănunt extrem de important este reprezentat de faptul că jandarmul lovit nu purta cască de protecție, fiind singurul care nu purta cască de protecție din grupul de jandarmi. Mai mult, victima fanilor a ieșit din rând mergând în prima linie fără să fie protejat de scutieri.

Bineînțeles, vina aparține suporterilor clujeni pentru că în primul rând au pătruns pe teren, dar putem vorbi și de o eroare din partea M.A.I, o nouă eroare, la fel cum s-a întâmplat și în cazul polițistului ucis în Timiș de un infractor deosebit de periculos.


Reamintim că în 7 mai 2008, jandarmul Gabriel Romulus Oşan a fost bătut înainte de începerea meciului dintre "U" şi CFR, de patru suporteri ai Universităţii Cluj. Paul Adrian Stanciu (18 ani) a fost acuzat că l-a lovit cu o cărămidă, iar după ce a căzut alţi suporteri l-au lovit cu picioarele în cap.

Etichete: mai jandarm
Ultimele Stiri
abonare newsletter