Sport

Două nume noi pe lista de transferuri la CFR

CFR Cluj încearcă să se întărească pe cât mai mult posibil în vederea sezonului viitor, iar oficialii campioanei au pus ochii pe alți doi jucători importanți.

CFR Cluj a reușit să îi achiziționeze de la Gaz Metan Mediaș pe Luis Aurelio și Mario Rondon, iar în această perioadă se pregătesc alte două mutări spectaculoase în Gruia.

Campioana en-titre a pus ochii pe Alexandru Mateiu, jucătorul de la CS Universitatea Craiova, și se încearcă aducerea mijlocașului central fără plata unui ban. CFR Cluj îl oferă ca și monedă de schimb pe Alexandru Ioniță, cel care a mai fost în vederile celor de la Universitatea Craiova în trecut.


Dan Petrescu caută să se întărească în zona mijlocașilor centrali după ce Juan Culio a dat multe semne de slăbiciune în ultimul sezon, iar Ovidiu Hoban a ieșit din grațiile antrenorilor de la CFR. Cei doi mijlocași au fost titulari de bază în urmă cu două sezoane, însă amândoi au trecut acum de 35 de ani și ar putea să fie doar variante de rezervă.

Alexandru Mateiu este un mijlocaș de 29 de ani care a fost crescut la FC Brașov și a bifat deja 157 de meciuri pentru Universitatea Craiova. Mateiu a fost unul dintre cei mai utilizați fotbaliști de către Devis Mangia și Papură în ultima stagiune de campionat. Oltenii au reușit în urmă cu 2 zile să îl transfere pe Kamer Qaka de la Politehnica Iași, jucător care evoluează pe poziția ocupată în acest moment de Alexandru Mateiu în primul 11.


Mihai Butean, varianta ideală pentru postul de fundaș dreapta

Mihai Butean, 22 de ani, a evoluat în ultimele sezoane pentru Astra Giurgiu și a impresionat la echipa giurgiuveană în sezonul recent încheiat. Fundașul dreapta este neplătit de mai multe luni de către Ioan Niculae și a anunțat că și-a depus un memoriu pentru a deveni jucător liber de contract în următoarea perioadă.


Butean ar urma să evolueze pe postul de fundaș dreapta, acolo unde Dan Petrescu nu a reușit să găsească deocamdată un înlocuitor pentru Cristi Manea, cel care s-a întors la Apollon Limassol.

Fundaș celor de la Astra Giurgiu a vorbit într-un interviu acordat celor de la GSP.Ro despre problemele cu care s-a confruntat în ultimele luni la finalista Cupei României.


Sunt neplătit de 4 luni, merg spre a cincea lună. Înainte de finala Cupei, domnul Niculae a mai băgat nişte restanţe, dar tot mai am de primit bani. O să am o întâlnire cu el şi voi discuta mai multe. După aceea voi vedea dacă îmi voi retrage memoriul sau dacă voi continua demersurile, pentru a rămâne jucător liber de contract.

A fost foarte dificil pentru mine din punct de vedere financiar. E foarte greu, aştepţi să primeşti nişte bani şi după îţi dai seama că nu îi ai. Nu poţi să îţi acoperi anumite cheltuieli, am apelat la impresarul meu şi am reuşit să mă descurc. Familia mea nu poate să mă ajute, pentru că şi ea are nevoie. Bogdan Apostul m-a ajutat finaciar”, a declarat Mihai Butean, la Gsp Live.


Mihai Butean este cotat la 550.000 de euro de site-ul transfermarkt.de și a bifat 30 de partide cu patru goluri marcate în ultimul sezon la Astra Giurgiu. Tânărul jucător este un produs al celor de la Universitatea Cluj, dar a fost nevoit să părăsească clubul în momentul în care proiectul a ajuns în colaps.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter