Sport

Începe turneul de baraj pentru handbalistele de la Universitatea Cluj

Handbaliste de la Universitatea Cluj vor juca în perioada 5-7 iunie meciurile care vor stabili daca vor rămâne sau nu în Liga 1 Florilor și în sezonul viitor.

Sezonul 2018/2019 a reprezentat  o adevărată provocare pentru handbalistele de la Universitatea Cluj. Alin Bondar și fetele lui au avut de înfruntat echipe puternice, cu bugete uriașe, iar la finalul celor 24 de etape echipa a strâns doar 12 puncte.

Cele patru victorii au asigurat prezența la locul de baraj pentru Universitatea Cluj, însă situația este în continuare complicată. Handbalistele clujene se vor duela CSM Slatina, CSM Târgu Mureș și Dacia Mioveni, într-un baraj de promovare care va avea loc la Cișnădie.


Pentru a continua și în sezonul pe prima scenă handbalistică din România, Universitatea Cluj trebuie să încheie pe primul loc la acest turneu de retrogradare/promovare. Echipa care va câștiga turneul se va alătura celor de la Rapid și ACHM Slobozia, echipele promovate deja după un prim turneu care a avut loc între echipele din liga secundă.

Clujence pleacă din postura de favorite la turneul de promovare/retrogradare, însă vor da peste echipe aflate la un nivel ridicat. CSM Târgu Mureș, echipă care se bazează mult pe handbaliste care au câștigat turneul de Junioare 1, a făcut o figură frumoasă într-un meci disputat împotriva Universității Cluj în Cupa României. Clujence s-au impus atunci cu 34-27, într-un meci în care jucătoarele din Târgu Mureș au rezistat excelent în primele 30 de minute ale jocului. Monica Bărăbaș a fost principala marcatoare a mureșencelor cu 10 goluri, fiind și acum principalul pericol pentru Universitatea Cluj.


Alin Bondar, antrenorul handbalistelor de la “U” Cluj, a vorbit despre meciurile care vor decide soarta echipei: "Rezultatul participării noastre la acest turneu poate avea mare importanță în viitorul apropiat și îndepărtat al echipei. Mergem la Cisnădie conștienți, hotărâți și determinați pentru a rămâne în Liga Florilor", a declarat antrenorul.

Laura Popa, una dintre cele mai importante handbaliste de la Universitatea Cluj în ultimii ani, a anunţat că va pleca la finalul sezonului la o echipă din străinătate, iar meciurile de la baraj vor fi ultimele pentru interul dreapta.


Jucătoarea de 24 de ani a ajuns la o înţelegere cu formaţia maghiară Mosonmagyarovar şi indiferent de rezultatul barajului de rămânere în Liga Florilor va pleca în ţara vecină. Popa a mai jucat în România la Corona Braşov, iar transferul în Ungaria va reprezenta prima sa experienţă peste graniţă.

Mosonmagyarovar este o echipă de mijlocul clasamentului în acest moment, însă conducerea clubului pregăteşte investiţii importante în perioada de mercato din vară. Laura Popa şi Maria Holesova de la Podravka sunt primele două jucătoare transferate deja, fiind aşteptate şi alte nume în perioada următoare.


Programul meciurilor de la baraj:

5 iunie:  CSM Slatina – CSM Târgu Mureș 17:30, Universitatea Cluj – Dacia Mioveni 19:30


6 iunie: CSM Slatina – Dacia Mioveni 17:30, Universitatea Cluj – CSM Târgu Mureș 19:30

7 iunie: Dacia Mioveni – CSM Târgu Mureș 17:30, CSM Slatina – Universitatea Cluj 19:30

Ultimele Stiri
abonare newsletter