Sport

„U“ Jolidon va juca în Cupa Cupelor

<p><img src="documente/stories/09_septembrie/20_ziua/08 jolidon.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Vicecampioanele de la „U“ Jolidon au pierdut finala turneului de calificare în Liga Campionilor, împotriva danezelor de la Viborkg HK.</p>

 

După ce au învins sâmbătă pe RK Zajekar, elevele lui Gheorghe Covaciu nu au reuşit minunea în faţa superputerii Viborg, pierzând însă onorabil.


Vicecampioana României a avut o comportare onorabilă în calificările pentru grupele principale ale Ligii Campionilor. Misiunea clujecelor a fost practic una imposibilă: ca să obţină calificarea în faza următoare a principalei competiţii trebuiau să elimine formaţia daneză Viborg HK, una dintre cele mai puternice echipe de club din handbalul feminin, care a câştigat LC în 2010, după două victorii într-o finală cu Oltchim Râmnicu Vâlcea. Danezele mai au două trofee în palmares, obţinute în 2006 şi 2009.

„U“ Jolidon a participat la turneul de calificare în Liga Campionilor, fiind în grupă cu RK Zajekar (campioana Serbiei), Viborg HK şi Rostov Don. Elevele lui Gheorghe Covaciu au învins în primul meci formaţia sârbă, cu scorul de 33-32, la pauză 18-16. Clujencele au condus ostilităţile pe toată durata partidei, având la un moment dat cinci goluri avans. Cea mai bună jucătoare a fost Elena Dincă, care a reuşit şi cele mai multe goluri, opt. Pentru „alb-negre“ au mai punctat Ani-Senocico 7 g, Tivadar, Chintoan şi Stoian câte 5 g, Paraschiv 2 g şi Ţurcaş un gol. S-a remarcat şi portăriţa Viktoria Petroczi, cu nu mai puţin de 15 parade!


În celălalt meci, Viborg HK a trecut cu 24-17 de Rostov Don, însă danezele au dominat mult mai clar decât o arată scorul.

Viborg, o nucă prea tare


Astfel, în finala pentru un loc în grupele principale ale Ligii Campionilor, au ajuns „U“ Jolidon şi Viborg HK. Clujencele nu au reuşit să se menţină aproape de daneze decât în prima repriză (scorul la pauză fiind 17-14 în favoarea Viborgului). În partea a doua a jocului, elevele lui Covaciu nu au mai avut ce face, întrucât danezele s-au dezlănţuit şi au câştigat cât se poate de clar, cu 37-21. Pentru vicecampioana României au punctat în acest meci: Ani-Senocico 8 g, Stoian şi Chintoan câte 3 g, Paraschiv şi Tivadar câte 2, Florea, Dincă şi Mihai câte un gol. La Viborg a evoluat şi Cristina Vărzaru, componentă a naţionalei României, care a reuşit să înscrie un gol în poarte clujencelor.

În ciuda eliminării din Liga Campionilor, vicecampioana României va continua parcursul european în Cupa Cupelor, clujencele fiind calificate direct în turul trei al acestei competiţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter