Sport

Derby în Gruia: CFR – FC Vaslui

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/19_ziua/08 cfr vaslui.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„Feroviarii“ vor da piept în această seară cu FC Vaslui, într-un meci din cadrul etapei a şaptea a Ligii 1.

Moldovenii vin în Gruia după un 2-2 pe Stadio Olimpico, cu Lazio.

Elevii lui Jorge Costa vor avea un meci dificil în această seară, împotriva uneia dintre cele mai în formă echipe româneşti.


În această seară se vor întâlni două echipe în formă maximă. CFR a câştigat la pas ultimele două partide, 6-1 cu Sportul Studenţesc şi 4-0 cu Oţelul, iar vasluienii, înainte de egalul cu Lazio din Europa League, au depăşit pe Dinamo cu 3-1 şi pe FC Braşov cu 2-1.

Obiectiv clar


Necalificaţi în sezonul în curs al cupelor europene, „alb-vişinii“ au un obiectiv clar pe plan intern: câştigarea campionatului. Pentru ca acest lucru să se întâmple, elevii lui Jorge Costa trebuie să câştige meciurile cu echipele mici şi să adune cât mai multe puncte din derby-uri. Pentru „feroviari“, meciul cu FC Vaslui este al doilea derby din acest sezon, după întâlnirea cu Oţelul din etapa trecută, când au reşit să se impună fără nici o problemă la malul Dunării.

De cealaltă parte, moldovenii lui Viorel Hizo, vor să confirme încă o dată forma bună prin care trec, după victoria cu Dinamo şi egalul cu Lazio. Vasluienii au început prost sezonul, fiind eliminaţi de Twente din preliminariile Ligii Campionilor şi umiliţi în campionat de Rapid, în faţa căreia au cedat cu 0-3, dar apoi şi-au revenit, s-au calificat în grupele Europa League în dauna Spartei Praga, iar simultan au început să urce în clasamentul Ligii 1.


Rămâne de văzut pe teren care din cei doi antrenori va găsi cartea câştigătoare a acestui derby sau dacă meciul se va încheia la egalitate. La CFR va reveni Ronny, accidentat în meciul cu Oţelul. Deasemenea, este posibil să apară şi Sixto Peralta, accidentat în meciul cu Gaz Metan.

Arbitrează Constantin


Partida dintre CFR Cluj şi FC Vaslui se va disputa de la ora 21.30 pe stadionul „Dr.Constantin Rădulescu“ şi va fi transmisă în direct de DigiSport.

Cele două echipe s-au întâlnit de 12 ori în Liga 1. CFR are şase victorii, în timp ce FC Vaslui doar trei, alte trei întâlniri încheindu-se la egalitate. În sezonul trecut cele două echipe şi-au împărţit punctele, fiecare reuşind să se impună pe propriu teren, moldovenii cu 5-3, iar ardelenii cu 1-0.


Brigada de arbitri care va oficia meciul este compusă din Augustus Constantin din Râmnicu Vâlcea (central), Ionel Popa din Paşcani şi Dorin Mudura din Oradea (tuşieri), Florin Marcu din Oradea (arbitru de rezervă). Observatorii întâlnirii vor fi Nicolae Grigorescu (Timişoara) şi Cornel Cacoveanu (Târgu Mureş).

Ultimele Stiri
abonare newsletter