Sport

George Ţucudean poate doborî un record vechi de 24 de ani la finalul sezonului

George Ţucudean, atacantul celor de la CFR Cluj, poate deveni primul jucător din Liga 1 care reuşeşte să câştige de două ori consecutiv titlul de golgheter în Liga 1 în ultimii 24 de ani.

Vârful campioanei României are în acest moment 18 goluri, fiind pe primul loc în clasamentul marcatorilor şi mai are un meci de disputat cu FCSB, însă nu este sigur că va fi utilizat de Dan Petrescu. Fotbalistul de la CFR a fost golgheterul campionatului şi anul trecut cu 15 reuşite şi poate egala un record deţinu de Gică Craioveanu.

Fostul jucător de la Universitatea Craiova reuşsea în sezoanele 1993-1994 şi 1994-1995 să îşi asigure titlul de golgheter cu 21, respectiv 27 de goluri în stagiunile respective.


Ţucudean se luptă pentru titlul de cel mai bun marcator în actualul sezon cu Harlem Gnohere şi Mattia Monti. Francezul de la FCSB mai are un singur meci, cel împotriva CFR-ului şi este greu de crezut că va marcat de trei ori în condiţiile în care nu este sigur nici de locul de titular.

Montini este în schimb mare pericol pentru Ţucudean, deoarece fotbalistul de la Dinamo mai are de jucat cinci meciuri în play-out şi are 12 goluri înscrise.


Golgheterul din Gruia se poate alătura lui Stefan Dobay, Ladislau Bonyhauid, Titus Ozon, Gheorghe Constantin, Ion Oblemenco, Dudu Georgescu, Gică Craioveanu şi Gică Hagi pe lista jucătorilor care au câştigat titlul de golgheter în primul eşalon în două sezoane consecutive.

Etichete: george tucudean
Ultimele Stiri
abonare newsletter