Sport

CFR Cluj încearcă imposibilul! Elevii lui Petrescu joacă miercuri la Giurgiu în Cupa României

CFR Cluj întâlnește Astra Giurgiu miercuri, de la ora 19:45, într-un meci în care formația ardeleană are de recuperat un handicap important în urma înfrângerii suferite în partida tur. Astra a câștigat cu 3-1 duelul din Gruia, într-un joc în care Dan Petrescu a decis să-și odihnească o parte dintre vedete.

Andrei Mureșan împinge mingea în poartă într-un meci cu Astra Giurgiu Andrei Mureșan împinge mingea în poartă într-un meci cu Astra Giurgiu

Jucătorii CFR-ului sunt obligați să marcheze de cel puțin trei ori pentru a avea o șansă la calificarea în ultimul act al întrecerii. Petrescu va pregăti cel mai probabil o formație extrem de ofensivă, fiind ajutat și de revenirea lui George Țucudean. Golgheterul din Liga 1 Betano a revenit cu gol în partida cu Sepsi Sf. Gheorghe și este omul în care își pun toate speranțele oficialii din Gruia.

Misiunea celor de la CFR Cluj este una aproape imposibilă, în condițiile în care campioana en-titre a marcat ultima dată trei goluri în deplasare într-un meci disputat la începutul lunii decembrie. „Feroviarii”au învins la momentul respectiv pe Dinamo, 3-0, într-un duelul din Liga 1.


Astra Giurgiu și-a compromis șansele pentru ocuparea unui loc care duce în cupele europene în campionat, iar unica speranță pentru salvarea sezonului este câștigarea Cupei României. Trupa antrenată de Costel Enache are două victorii și trei înfrângeri în ultimele cinci meciuri de campionat având destul de multe probleme în interiorul echipei. Giurgiuvenii au pierdut ultimele trei meciuri de pe teren propriu și au încasat nu mai puțin de patru goluri în duelul cu FC Viitorul, într-un meci din etapa a 4-a a play-off-ului.

George Ţucudean este cel mai bun marcator al lui CFR Cluj în acest sezon cu 20 reuşite în toate competiţii, iar dacă va evolua în partida de la Giurgiu îşi va face debutul în actuala ediţiei a competiţiei. Azdren Lllulaku este principalul marcator al celor de la Astra Giurgiu cu şase reuşite, dar şi 11 pase de gol reuşite în toate competiţiile în acest sezon.


Dan Petrescu este optimist cu privire la şansele de calificare şi îşi pune mari speranţe în  orgoliul jucătorilor înaintea jocului retur de la Giurgiu:

Dacă Astra va juca cum a făcut-o cu Craiova, care mi s-a părut a fi un meci de vacanţă, atunci avem şanse. Dacă vor juca cum au evoluat în turul cu noi, va fi foarte greu pentru că au jucători buni , dar sunt convins că îşi vor schimba atitudinea faţă de meciul cu Craiova meciul ăsta îl vor trata diferit pentru că vor să ajungă în finala Cupei şi sunt favoriţi cerţi. Dar, cunoscându-mă bine şi cunoscând jucătorii mei, vom încerca să facem miracolul," a spus Dan Petrescu după victoria cu Sepsi.


Echipele probabile:

CFR Cluj: Arlauskis - Cr. Manea, Paulo Vinicius, K. Boli, Camora - C. Deac, Djokovic, Culio – Omrani, Ţucudean, Ioniţă


Astra: Lazar - Belu, Cestor, Bejan, Radunovic - Butean, Mrzljak, Romario Pires, V. Gheorghe - Alibec, Llullaku

Ultimele 5 meciuri directe:


03.04.2019 CFR Cluj – Astra Giurgiu 1-3

30.03.2019 CFR Cluj – Astra Giurgiu 1-0

16.02.2019 CFR Cluj – Astra Giurgiu 1-1

06.10.2018 CFR Cluj – Astra Giurgiu 1-2

13.05.2018 Astra Giurgiu – CFR Cluj 0-2

abonare newsletter