Sport

3 milioane de lei pentru promovare și Centenar. „U” Cluj, cap de listă la finanțare

Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, întrunit în ședința extraordinară de luni, 15 aprilie, a aprobat sumele care vor merge spre susținerea activităților sportive din oraș pe anul 2019. Cei mai mulți bani vor intra în conturile universitarilor, club care sărbătorește Centenarul în acest an.

Astfel, în urma votului consilierilor locali, câte 3 milioane de lei vor merge la Clubul Sportiv Universitatea, respectiv la Asociația Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj. Așa cum preciza în urmă cu puțin timp și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, echipa de fotbal primește cu 1 milion de lei mai mult față de anul trecut, în încercarea de a obține promovarea în primul eșalon cu ocazia aniversării a 100 de ani de la înființare. Cu toate acestea, suma cerută inițial de „studenți” a fost de 4,5 milioane de lei, în timp ce clubul prezidat de Ovidiu Vasu își dorea dublu față de cât va primi.

„În cadrul sportului a fost o poziție unanimă ca Universitatea Cluj să beneficieze de un sprijin suplimentar anul acesta, tocmai pentru a susține efortul de promovare în prima ligă. [...] Și celelalte cluburi vor beneficia de susținere financiară din partea Primăriei pe componenta susținerii sportului de masă. Suntem la 100 de ani de Universitate la Cluj-Napoca, acest brand uriaș al orașului a rezistat în cele mai grele vremuri, cu atât mai mult trebuie susținut și acum”, declara edilul la începutul lunii aprilie.


Bani mulți și la baschet

Singura asociație care a mai trecut pragul de un milion de lei pe lista municipalității este Clubul Sportiv U-BT, cei 1,7 milioane de lei pe care îi primesc baschetbaliștii cu șanse la Cupa României și titlu apropiându-se de suma cerută inițial (2 milioane de lei). De menționat că, anul acesta, Fotbal Club CFR Cluj nu va primi niciun leu de la municipalitate, în condițiile în care nici nu a depus cerere. Totodată, deși sperau inițial la 500.000 lei, „virușii verzi” de la Sănătatea Cluj trebuie să se resemneze cu doar 90.000 lei.

Clubul Sportiv Municipal, Clubul Sportiv „Motorhome Napoca Rally Team”, Federația Română de Gimnastică Ritmică, Asociația Club Sportiv Runners Club, Clubul Sportiv Școlar Viitorul și Asociația Județeană de Judo sunt structurile sportive care se bucură de sume care au trecut pragul de 200.000 lei. Toate au cerut bani mai mulți, unele entități chiar dublu, însă vor fi obligate să se mulțumească cu mai puțin. Restul structurilor sportive ar urma să primească sume care se ridică la câteva mii de lei, trei entități – Asociația Club Sportiv Flat Out Motorsport, Asociația Județeană de Rugby Cluj și Clubul Sportiv Mănăștur – trezindu-se cu contestațiile respinse.


Entitățile sportive și sumele pe care le vor încasa (în lei)

- 3.000.000 (2) – Club Sportiv Universitatea; Asociația Sportivă Fotbal Club Universitatea

- 1.700.000 – Asociația Club Sportiv U-BT


- 430.000 – Club Sportiv Municipal

- 410.000 – Club Sportiv MotorHome Napoca Rally Team


- 350.000 – Federația Română de Gimnastică Ritmică

- 250.000 – Asociația CS Runners Club


- 230.000 – Club Sportiv Școlar Viitorul

- 220.000 – Asociația Județeană de Judo

- 180.000 – Asociația FC Universitatea Olimpia

- 175.000 – Asociația Județeană de Baschet

- 140.000 – Club Sportiv Politehnica Cluj

- 130.000 (2) – Club Sportiv Voința; Liceul cu Program Sportiv

- 100.000 (2) – Club Sportiv CFR Cluj; Federația Română de Karate WUKP

- 90.000 – Club Sportiv Sănătatea Servicii Publice Cluj

- 80.000 – Centrul și Clubul Sportiv Scoțian-Român al Handicapaților Lamont

- 60.000 – Club Fotbal Feminin Clujana

- 45.000 –Asociația Club Sportiv Academia de Fotbal Luceafărul

- 40.000 – Federația Română de Darts

- 25.000 – Asociația Județeană de Atletism

- 20.000 (3) – Asociația CS Swimmania; Asociația CS Viitorul Cluj Junior; Club Sportiv Aqua01

- 15.000 (10) – CS Transilva; Asociația Club Sportiv Juniorul; Asociația Județeană de Lupte; Asociația Județeană de Ciclism și Triatlon; Club Sportiv Poli Karate; Club Sportiv Univers; Club Sportiv Danny Ungur Racing; Asociația Clubul Sportiv “Prosquash” Cluj-Napoca; Asociația Județeană de Box; Club Sportiv Cluj Crusaders

- 10.000 (5) – Asociația Club Sportiv Olimpic Star; CS Dumi Fitness; Club Sportiv Lori Racing Team; Clubul Sportiv Fotbal Tenis Răzvan; Club Sportiv „Fotbal Tenis Nord-Vest”

- 5.000 – Asociația Club Hipic Taraxacum

TOTAL: 11.150.000 lei

„Susținem tot ceea ce înseamnă sportul clujean, de la cupa liceelor la fotbal, la baschet cu Liga MBA pe care o organizează la Cluj, handbal, tenis de masă, tenis de câmp. Toate sporturile sunt încurajate pentru că trebuie să facem tot ce e posibil pentru a-i scoate pe copiii noștri din casă, să îi luăm din fața calculatorului, să nu stea mai mult decât e nevoie și să diminuăm procentul de obezitate în rândul tinerilor”Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter