Sport

0-0 pentru CFR! Clujenii pleacă neînvinși din Bănie și păstrează distanța față de Craiova

Duelul dintre cele două combatante la titlu a fost cel de-al 100-lea meci de play-off din istoria campionatului României.

Cu un efectiv mai ofensiv decât ne obișnuise Dan Petrescu, CFR Cluj a început tare partida din Bănie, Omrani șutând puțin peste „transversala” porții lui Pigliacelli (`2), derutat anterior de vârful clujenilor. Oltenii au echilibrat însă rapid jocul, iar după un sfert de oră au cerut vehement un penalty după un presupus henț al lui Bordeianu (`15). La câteva minute disanță, Arlauskis a fost pus în mare dificultate de o lovitură liberă executată de Cicâldău (`20). A fost apoi rândul „feroviarilor” să ceară insistent al doilea avertisment după o intervenție cu mâna a căpitanului advers, Nicușor Bancu (`27). Deac și-a încercat și el norocul cu un șut surprinzător dintr-o lovitură liberă scoasă de Omrani (`37). Finalul primei reprize i-a găsit pe craioveni în careul CFR-ului, Arlauskis boxând spectaculos un balon urmărit periculos de Andrei Cristea (`43). Titularizat din nou de „Bursuc”, Cristi Bud a ratat cea mai mare ocazie a primei părți, trimițând peste poartă din câțiva metri după ce a urmărit excelent o pasă ca la carte a lui Deac (`45).

După o primă repriză disputată intens, cu ocazii de ambele părți, dar și cu câteva intrări la limită, a doua parte a jocului a început cu o sperietură zdravănă după o căzătură urâtă a lui Kevin Boli în urma unui duel cu Carlos Fortes (`52). Fundașul de culoare al „feroviarilor” a rămas preț de câteva secunde bune inert pe gazon, revenind însă în scurt timp în linia de fund a CFR-ului. Scăpat singur cu Donkor, Omrani putea să profite de o ieșire hazardată a lui Pigliacelli, însă mingea trimisă de vârful CFR-ului a trecut pe lângă poartă (`63). Un șut violent al lui Bordeianu l-a pus din nou la încercare pe goalkeeperul italian (`68), iar Cristi Bud a trimis pe lângă cu capul după o centrare bună a lui Djokovic (`75). Mult mai proaspeți decât oltenii, vișinii au început să pună presiune pe defensiva lui Mangia, însă ocaziile create nu s-au materializat, tabela rămânând intactă până la fluierul final al lui Marius Avram.


După patru etape scurse din play-off-ul Ligii 1, CFR Cluj rămâne lider în Liga 1 (37 de puncte). Neînvinși în aceste patru runde, clujenii sunt urmăriți îndeaproape de cealaltă combatantă la titlu, FCSB primind, luni seara, vizita covăsnenilor de la Sepsi.

CSU Craiova 0–0 CFR 1907 Cluj (0-0)

Stadion: „Ion Oblemenco”, Craiova
Spectatori: 20.500
Cartonașe galbene: Bancu 7, Kelic 47 / Deac 30, Manea 90+2
Arbitri: Marius Avram – Ovidiu Artene, Marius Nicoară – Andrei Antonie
Observatori: Costantin Stătescu, Eduard Eugen Dumitrescu


CSU Craiova (3-5-2)
M. Pigliacelli – I. Donkor, R. Kelic, Tiago Ferreira – I. Martic, A. Mateiu, A. Cicâldău, N. Bancu (cpt.), V. Mihăilă (O. Bic 68) – C. Fortes (Cr. Bărbuț 75), A. Cristea Antrenor: Devis Mangia

CFR 1907 Cluj (4-3-3)
G. Arlauskis – M. Camora (cpt.), K. Boli, P. Vinicius, Cr. Manea – C. Deac (I. Peteleu 90+1), M. Bordeianu, D. Djokovic – A. Păun (V. Costache 64), Cr. Bud (T. Moutinho 77), B. Omrani Antrenor: Dan Petrescu

Ultimele Stiri
abonare newsletter