Sport

Veste excelentă pentru CFR Cluj înaintea duelului cu Astra Giurgiu

Aflată la patru puncte de principala urmăritoare, CSU Craiova, gruparea feroviară ar putea porni cu un avantaj decisiv în confruntarea de sâmbătă de pe teren propriu cu Astra Giurgiu.

sursă foto: Facebook CFR 1907 Cluj sursă foto: Facebook CFR 1907 Cluj

Fotbaliștii fostei campioane a României au decis să nu se antreneze în cursul zilei de miercuri, chiar dacă în acest weekend vor face deplasarea la Cluj-Napoca pentru duelul cu „feroviarii”. Jucătorii pregătiți de Costel Enache ar fi neplătiți de mai multă vreme, anunță sursele Gazetei Sporturilor, în data de 15 aprilie împlinindu-se patru luni de când aceștia nu și-au mai primit drepturile salariale.

„Așa am decis toată echipa să nu ne antrenăm azi (n.red. miercuri). Sunt deja trei luni, aproape patru de când nu ne primim salariile. Încă nu ne-a spus nimeni nimic, așteptăm vești de sus (n.red. de la conducere). Ne pare rău pentru Enache (n.red. Costel Enache, antrenorul giurgiuvenilor) și pentru munca lui, dar a venit timpul să ne gândim și la noi” a declarat un apropiat al clubului din Giurgiu, potrivit gsp.ro.


Bilanț net favorabil clujenilor

În acest moment, „astralii” sunt pe locul 5 în clasamentul play-off-ului (21 de puncte), la 12 „lungimi” distanță de liderul Ligii 1, CFR Cluj. Pe lângă faptul că jucătorii pregătiți de Costel Enache sunt cu gândul mai mult la salariile restante, un alt avantaj de moral pentru „feroviari” este istoria meciurilor directe între cele două echipe. Ultima victorie a giurgiuvenilor a venit în Supercupa României, în 2016, scor 0-1, gol marcat de fostul FCSB-ist William de Amorim.

Mai mult decât atât, ultimul succes în Gruia înregistrat de Astra datează de acum aproape 7 ani!, din noiembrie 2012, scor 0-2, goluri Constantin Budescu și Mirko Ivanovski. Cu toate acestea, în pofida bilanțului net favorabil vișiniilor, precedentele două partide de la Cluj-Napoca s-au încheiat la același scor, 1-1.


CFR Cluj – Astra Giurgiu se va disputa sâmbătă, de la ora 21:30, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca. Va fi prima partidă oficială pentru Dan Petrescu de la revenirea pe banca „feroviarilor”. CFR Cluj are două victorii în cele două partide disputate până acum în play-off Ligii 1, având 33 de puncte acumulate cu opt etape rămase până la finalul campionatului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter