Sport

Oţelul începe aventura în Ligă

<p />Campioana României va debuta în această seară în Liga Campionilor, în deplasare la FC Basel, echipă care a înfruntat CFR-ul în sezonul trecut.

Oţelul este cea de a patra echipă din ţara noastră care joacă în grupele Ligii Campionilor, după Steaua, CFR Cluj şi Unirea Urziceni. Formaţia moldoveană, care în primăvară a câştigat titlul naţional, primul trofeu important din vitrina clubului, îşi doreşte să facă o figură frumoasă în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume.

Dorinel Munteanu, antrenorul Oţelului, spunea înainte de debutul formaţiei sale în LC că elevii săi nu trebuie să aibă emoţii pentru a putea obţine un rezultat pozitiv. „Eu nu am nici un fel de emoţie, sper ca şi băieţii mei să lase emoţiile acasă. Chiar dacă suntem pentru prima dată în această competiţie, trebuie să credem în noi, să fim concentraţi şi foarte determinaţi. Mergem la Basel să obţinem un punct sau chiar puncte, este foarte greu, dar nu imposibil. Am urmărit formaţia din Basel, e o echipă bună care are şi o mare experienţă în cupele europene. Sper să fim o surpriză plăcută a acestei grupe“, a afirmat tehnicianul campioanei.


Meciul dintre FC Basel şi Oţelul Galaţi se va disputa în această seară, în Elveţia, de la ora 21.45 şi va fi transmis în direct de TVR 1. Cealaltă partidă din grupa C este Benfica Lisabona – Manchester United şi se dispută la aceeaşi oră. Partida gălăţenilor va fi arbitrată de o brigadă formată din William Colum (central), Graham Chambers şi Martin Cryans (tuşieri). Ca rezervă a fost delegat Iain Rebertson Brines. Cei doi asistenţi adiţionali vor fi Alan Muir şi Stephen O'Reilly, toţi cei cinci oficiali fiind din Scoţia.

abonare newsletter