Sport

VIDEO „Tricolorii”, antrenament în Gruia. Contra, dezlănțuit: „Când vor fi alții la națională, să facă lucrurile cum vor ei!”

Eșecul de sâmbătă seară de la Stockholm, 1-2, nu lasă loc de compromisuri: echipa națională a României trebuie să-și confirme statutul de favorită în duelul cu selecționata Insulelor Feröe.

Înfrângerea de pe Friends Arena continuă să lase un gust amar pe buzele suporterilor români, frustrant fiind modul în care „tricolorii” nu au reușit să fructifice mai bine repriza secundă excelentă de la Stockholm. Acum, cu toate că formația micuțului stat din nordul Atlanticului este cea mai slab cotată din grupa F de calificări la EURO 2020, elevii pregătiți de Lars Olsen pot fi o amenințare pentru jucătorii români. De partea României se află bilanțul net pozitiv, șase victorii din tot atâtea întâlniri cu feröezii, una dintre ele – prima – fiind cea mai drastică înfrângere pentru nordici din istoria de peste trei decenii a naționalei lor, un 7-0 neverosimil la București, în calificările pentru Mondialul din `94. De când cu danezul Olsen la cârma echipei, selecționata Insulelor Feröe a început să capete „glas” în duelul națiunilor la fotbal, deunăzi învingând Grecia de două ori în aceeași campanie.

Schimbări masive în primul „11”?

Dezamăgitori în confruntarea din Suedia, Mitriță, Dragoș Grigorie sau Tudor Băluță ar putea să ia loc doar pe bancă în meciul din această seară. Nici Chipciu sau CFR-istul Cristi Manea nu au postul de titular garantat. Numele adversarului lasă loc de experimente pentru selecționerul Contra, jucători care au prins puține minute sau deloc având acum șansa să intre în iarbă și să arate că merită să prindă primul „11”. Sau, dimpotrivă, împotriva nordicilor ar putea să joace veteranii Moți, Nistor sau „feroviarul” Cipri Deac. Cert este că partida cu feröezii poate fi ultima șansă pentru Contra să încropească echipa în vederea următorului meci de calificare, în deplasarea din Norvegia (7 iunie).


Duelul România – Insulele Feröe, în a doua etapă a preliminariilor EURO 2020, se va juca la Cluj-Napoca, astăzi, de la ora 21:45, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” (CFR). Până duminică s-au vândut deja 10.000 dintre cele 12.000 de bilete scoase la vânzare, la ora meciului existând șanse foarte mari ca arena din Gruia să fie plină. Casele stadionului sunt deschise inclusiv astăzi, până la ora 20:15.

Contra, deranjat de critici

Supărat că jucătorii săi au fost puși la zid după rezultatul de la Stockholm, selecționerul a răbufnit la conferința de presă organizată în această seară în Gruia.


„Nu pot să zic că nu mă deranjează anumite lucruri spuse de foști jucători, antrenori la echipa națională. Eu sunt antrenorul echipei naționale momentan, când vor fi ei antrenori la echipa națională, atunci vor putea să facă convocările cum vor ei, vor putea să facă schimbările cum vor ei! Întotdeauna este mai simplu ca după război să găsim anumite lucruri care nu există și să nu analizăm corect. Am avut șapte jucători sub 23 de ani, dacă această formație nu este cu adevărat un schimb de generații...

În Suedia a fost prima mea înfrângere în nouă partide oficiale, unii jucători au fost făcuți cu ouă și oțet, inclusiv eu, că nu aș avea experiență. E adevărat, sunt tânăr, dar să spui că nu am experiență, când sunt antrenorul care are 36 de meciuri în prima ligă fără înfrângere, antrenorul care a antrenat în Primera Division, unul din cele mai bune campionate din lume. Antrenorul pe care s-au plătit 4,2 milioane de euro ca să fie transferat, am câștigat o Cupă (n.red. a României), o Cupă a Ligii, aproape am câștigat un titlu cu Dinamo, în condițiile avute acolo. Prima oară să se uite la CV-ul meu! Pe mine nu mă deranjează că mă atacă pe mine, dar să-mi lase jucătorii în pace!”, a replicat Contra.

Ultimele Stiri
abonare newsletter