Sport

Dan Petrescu tulbură apele la CFR! Suporterii nu văd cu ochi buni revenirea în Gruia

Revenirea lui Dan Petrescu pe banca "feroviarilor" agită spiritele în rândul suporterilor campioanei.

După îndelungi speculații despre o posibilă revenire în Gruia, fostul internațional a semnat un contract valabil trei sezoane cu CFR Cluj. Deși era vehiculată de luni bune, întoarcerea lui "Super Dan" a împărțit "feroviarii" în două tabere.

Petrescu, pus la zid pentru lipsă de caracter?

În pofida debutului dezastruos, "încununat" cu eliminarea istorică cu luxemburghezii de la Dudelange, Toni Conceicao a adus un suflu nou trupei din Gruia, pe care a condus-o într-un final pe primul loc. Tot pe prima poziție a lăsat echipa și când a fost dat afară, după trei meciuri mai puțin reușite ale "feroviarilor". Alin Minteuan fost numit interimar, iar fostul mijlocaș a reușit să ducă mai departe munca portughezului, bifând o serie perfectă de cinci victorii consecutive. Acum, când "copilul CFR-ului" este înlocuit de Petrescu, fanii campioanei sunt revoltați de mișcările conducerii campioanei. Cu doar opt etape rămase din play-off-ul Ligii 1, plus alte două meciuri din semifinalele Cupei României, "Bursucul" revine într-un moment excelent pentru CFR, lider în prima ligă la 4 puncte distanță de CSU Craiova și la 5 "lungimi" de FCSB. A venit să culeagă laurii muncii altora?


"Nu știam de ce mă vor întruna, mai ales că echipa mergea bine, avea rezultate. Nu eram sigur dacă era bine să mă întorc și de aceea au decurs așa greu și negocierile. Dar, când patronul pleacă în Dubai, unde eu eram în vacanță și apoi te trezești cu el la ușă, înseamnă că într-adevăr te vrea și atunci e clar că trebuie să mergi, nu mai ai cum să refuzi. Nu, că mă simt obligat, dar când te vrea cineva cu adevărat, trebuie să mergi”, a recunoscut Dan Petrescu, declarație care pune din nou la îndoială onestitatea conducerii "feroviarilor". În urmă cu doar câteva săptămâni, CFR Cluj venea cu un comunicat în care era respinsă orice discuție cu un posibil înlocuitor pentru Minteuan, reconfirmat atunci în funcție.

Minteuan secund, Camora căpitan

Cu o semnificație aparte pentru "frânari", Minteuan a ales să înghită înlăturarea de la cârma echipei, acceptând să fie secundul lui Petrescu.  "Am vorbit cu Minteuan de cum am ajuns la stadion. L-am felicitat pentru rezultatele pe care le-a avut și l-am rugat să lucreze în continuare alături de mine. De ce? Pentru că am nevoie de el, mai ales că el a stat mereu lângă echipă. Eu am stat departe de ei în ultimul timp, așa că am nevoie de un om ca Alin!", a precizat "Bursucul".


Cu toate că nu va avea un salariu pe măsura celui din China, Petrescu s-a apucat deja de treabă, prima decizie fiind luată în cazul lui Camora. Portughezul este din nou căpitanul CFR-ului, după ce banderola i-a fost "confiscată" de conducere în urma tensiunilor de la duelul cu Astra, 1-1, ultimul meci al lui Conceicao pe banca "feroviarilor".

A anulat conferința de prezentare!

Anunțul oficial al instalării lui Dan Petrescu a stârnit reacții mixte pe rețelele de socializare. Mulți fani ai trupei din Gruia susțin că mișcarea este un semn al lipsei de respect față de Minteuan. Alții îl numesc mercenar pe "Super Dan", plângându-se că jocul ultra-pragmatic al acestuia va coincide cu lipsa de spectacol fotbalistic. Cert este că nici chinezilor nu l-ea picat bine alegerea lui Petrescu. "CFR Cluj a anunțat oficial întoarcerea lui Dan Petrescu. Toată lumea a rămas șocată de această veste. A reziliat din propria inițiativă contractul cu Guizhou și a plecat de la echipă. Are un comportament egoist și iresponsabil!", îl acuză chinezii de la publicația Sohu.


Colac peste pupăză, deși era anunțată o conferință de presă în care Petrescu urma să fie prezentat oficial, CFR a anulat întâlnirea cu presa în ultima secundă. "Din cauza oboselii acumulate în ultimele zile, a orelor multe petrecute în avion și a lipsei de odihnă, antrenorul nostru Dan Petrescu nu se simte bine pentru a participa la conferința de presă", se arăta într-un comunicat al clubului, care a amânat venimentul pentru următoarea săptămână. Oare vechiul-nou antrenor al "feroviarilor" are nevoie de timp pentru a se pregăti de întrebările incomode..?

Ultimele Stiri
abonare newsletter