Sport

Cupa Balcanică a rămas la Cluj

<p />Echipa de volei masculin a CS Universitatea Cluj a câştigat Turneul Final al Cupei Balcanice.

Elevii lui Bogdan Tănase s-au impus fără mari probleme în primele două meciuri jucate la competiţia găzduită de Sala Sporturilor „Horia Demian“. Clujenii au trecut cu 3-1 de macedonenii de la Skendija Tetovo şi cu 3-0 de bosniecii de la Mladost Brcko.

Ultimul meci a fost şi cel mai dificil pentru voleibaliştii „alb-negrii“. Elevii lui Bogdan Tănase au câştigat Turneul Final al Cupei Balcanice după ce au trecut în tie-break cu 15-13 de sârbii de la Ribnica Kraljevo. Meciul pentru calificarea în Challenge Cup a fost unul foarte diputat, fapt care reiese şi din scorul pe seturi: 25-23, 23-25, 26-28, 25-21, 15-13.


Finala mică a competiţiei a fost câştigată de macedonenii de la Skendija Tetovo, care i-au învins pe bosniecii de la Mladost Brcko cu 3-1, pe seturi: 20-25, 25-22, 28-26, 25-19.

La finalul turneului a avut loc o ceremonie în care au fost premiaţi cei mai buni jucători, pe posturi. Cel mai bun trăgător a fost declarat clujeanul Răzvan Vâlcelean, cel mai bun libero - Ristoski Zarko (Skendija Tetovo), cel mai bun ridicător - Cosmin Ghimeş („U“ Cluj) iar cel mai bun blockeur - Lisinac Srecko (Ribnica Kraljevo). Acesta din urmă a fost declarat şi cel mai bun jucător al competiţiei.


În urma câştigării Cupei Balcanice, Universitatea Cluj s-a calificat în Challenge Cup. În această competiţie, elevii lui Bogdan Tănase vor da piept cu formaţia Kommunalnik Gradno din Belarus.

abonare newsletter