Sport

CFR Cluj și Sepsi se vor întâlni pentru a treia oară în doar două săptămâni

Sezonul regulat al Ligii 1, 2018-2019, a trecut iar din această săptămână încep competițiile din Play-Off-ul Ligii 1.

Oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal au decis, luni dimineață, programul pe zile al primei etape din play-off și din play-out.

Potrivit programului, play-off-ul va fi deschis de a treia confruntare consecutivă dintre CFR Cluj și Sepsi, după duelul din Cupă și ultimul meci din sezonul regulat, ambele adjudecate de clujeni cu același scor, 1-0.


CFR va începe play-off-ul cu 27 de puncte, după înjumătățire. Alexandru Ioniță acuză faptul că sistemul competițional o dezavantajează pe campioana României, care are un avantaj de doar două puncte în fața rivalei FCSB.
„Odată cu intrarea în play-off, avem două puncte în fața celor de la FCSB, trebuia să avem 5, dar din păcate acesta este sistemul. Trebuie să batem în play-off, cum am făcut în sezonul regulat. Lupți în campionat, ai o diferență bună, dar în play-off fiecare echipă va avea șanse la campionat”, a spus Ioniță.

La finalul partidei de duminică, Eugen Neagoe, tehnicianul formației Sepsi, a avertizat că la următoarea vizită la Cluj formaţia sa va veni să câştige duelul cu CFR.
„Am avut mulţi absenţi, dar nu este o scuză. Cei care au intrat în teren au toată încrederea mea, mai ales că nici CFR nu a făcut un meci foarte bun. Mergem mai departe şi sper ca la următorul joc din playoff să am toţi jucătorii disponibili. Nici în această seară nu am arătat foarte rău, dar e păcat că am pierdut. Nu aş vrea să fim doar o simplă participantă în playoff. Le-am spus băieţilor că săptămâna viitoare când venim la Cluj nu venim doar să vedem oraşul”, a declarat Neagoe.


Antrenorul interimar al echipei CFR Cluj, Alin Minteuan, a ajuns duminică seară la trei victorii din tot atâtea meciuri pe banca formaţiei ardelene, după succesul obţinut pe teren propriu cu Sepsi, scor 1-0.

Program etapa 1 play-off și play-out!
Vineri, 8 martie
Dinamo - Dunărea Călărași 20:30


Sâmbătă, 9 martie
FC Hermannstadt  - Gaz Metan Mediaș 13:00
CFR Cluj - Sepsi Sf Gheorghe 20:15

Duminică, 10 martie
Poli Iași - FC Voluntari 17:30
U Craiova - Astra 20:30


Luni, 11 martie
FC Botoșani - Concordia Chiajna 17:30
FCSB - FC Viitorul 20:30

CFR Cluj va începe play-off-ul cu 27 de puncte, FCSB va avea, după rotunjire, 25 de puncte, iar U Craiova, în cazul unei victorii cu Astra, va ajunge, după înjumătățire, la 24 de puncte.


Clasamentul play-off-ului:
1. CFR Cluj 27 puncte
2. FCSB 25 p.
3. U Craiova 23 p.
4. Astra 20 p.
5. Viitorul 19 p.
6. Sepsi 19 p.

Ultimele Stiri
abonare newsletter