Sport

Doar un egal pentru CFR Cluj împotriva echipei FC Hermannstadt în primul meci din 2019

Echipa de fotbal CFR Cluj a reînceput Liga I și a reușit doar un egal, pe teren propriu, împotriva formației FC Hermannstadt, partidă încheiată cu scorul de 1-1.

Campioana en titre, CFR Cluj, a fost ţinută în şah de FC Hermannstadt, 1-1 (0-1), sâmbătă seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a 22-a a Ligii I de fotbal, prima din 2019.

Oaspeţii au condus prin golul marcat de Daniel Tătar (29), din lovitură liberă, dar liderul e egalat pe final, prin golgheterul George Ţucudean (77), după ce tot el ratase un penalty în min. 51 (a apărat Cătălin Căbuz), acordat în urma unui fault comis de Sergiu Popovici la Ciprian Deac.


Clujenii şi-au creat numeroase ocazii de gol, dar au ratat foarte mult. Alexandru Dandea şi Căbuz au avut intervenţii salutare la un corner executat de gazde (7), Billel Omrani a irosit mai multe oportunităţi (16, 25, 54, 79), Ţucudean a ratat şi el trei şanse mari (31 - din foarfecă, 63, 80), iar Camora a avut o bară (63).

Sibienii, care au avut un gol anulat pentru ofsaid la Popovici (7), nu au avut prea multe ocazii, dar s-au apărat bine, închizând culoarele spre poarta lui Căbuz.


La finalul meciului, George Țucudean a explicat de ce a ratat penalty-ul care putea aduce victoria.
„Nu şi-au creat ocazii, noi am controlat total partida. Eu eram desemnat să execut, dar se mai întâmplă să ratezi. M-am grăbit puţin la penalty, noi avem şi probleme la punctul cu var acolo, cam sare mingea. Am ratat, se mai întâmplă. Am fost foarte concentraţi, s-a întâmplat să luăm gol, asta e, a fost o execuţie foarte bună, dar puteam să revenim de atâtea ori. Şi punctele acelea pe care le faci sunt bune, se pun la calsament şi te ajută la un moment dat”, a declarat George Țucudean.

Peste 10 ocazii a ratat CFR in meciul cu Hermannstadt, scor 1-1, printre care și un penalty, dar Antonio Conceicao, antrenorul campioanei Ligii 1, spune că este multumit de jocul prestat de elevii sai.
„Echipa a muncit mult, și-a creat ocazii, iar rezultatul este nedrept. Sunt mulțumit de cum am arătat, nu am ce să le reproșez băieților. Consider că meritam victoria, clar. Era important să marcăm noi prima dată, dar asta a fost. Sunt trist pentru acest rezultat, dar mi-a plăcut jocul băieților mei. Titlul se va juca până la final. Mai sunt patru luni și mă preocupă tot mai mult să avem consistență și stabilitate în joc”, a afirmat Antonio Conceicao.


În tur, CFR Cluj câştigase cu 1-0.

CFR Cluj a ajuns la 15 etape consecutive fără înfrângere (10 victorii, 5 egaluri), dar are doar o victorie în ultimele patru jocuri de acasă. În 11 meciuri jucate acasă în acest campionat, CFR are 4 victorii, 6 egaluri şi un eşec.


Echipele de start
CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Lang, Vinicius, Camora - Djokovic, Bordeianu, Deac - Păun, Ţucudean, Omrani
Rezerve: Jesus, Peteleu, Hoban, Males, Petrila, Ioniţă, Costache

Hermannstadt: Căbuz - Company, Dandea, Dâlbea, I. Stoica, Tătar - Dumitriu, Pedro Moreira, Popovici - Blănaru, Tsoumou
Rezerve: Niga, Mijuskovic, Acsinte, Offenbacher, Jazvic, Lendric, Petrescu

abonare newsletter