Sport

U-BT Cluj a învins formația SCMU Craiova și urcă pe locul 1

Echipa de baschet U-BT Cluj a bifat prima victorie în actuala fază a campionatului LNBM în fața formației SCMU Craiova, scor 77-62 (20-14, 14-12, 19-19, 24-17).

Disputat pe teren propriu, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, clujenii nu au avut prea mari emoții în meciul cu echipa de pe locul 4 SCMU Craiova, învingând în aproape toate sferturile de meci.

După ce au avut şi 17 puncte avans, clujenii conduceau doar cu opt înaintea ultimelor 10 minute, dar au ştiut să se ferească de emoţii în sfertul patru. Un parţial de 8-0 a lui U-BT i-a liniştit definitiv pe olteni, clujenii făcând diferenţa la recuperări şi la aruncările de trei puncte în meciul de vineri seara.


După acest succes, U-BT Cluj a urcat pe primul loc în clasament, până la duelul Sibiului cu BCMU Piteşti.

Antrenorul echipei U-BT Cluj, Mihai Silvășan, a declarat că că a fost un meci așa cum și-a dorit.
„Un meci cum ți-ai dori să fie meciurile echipei tale - cu apărare bună, cu dăruire, cu intensitate. Am lăsat o echipă ca și Craiova să înscrie 62 de puncte, ceea ce este foarte puțin pentru ei, am recuperat bine, am recuperat în atac bine, am dat drumul la minge, cele 20 de pase decisive spun totul despre asta. Am reușit să câștigăm fără prea mari emoții, ne doream foarte mult asta pentru că înfrângerea de la Pitești a durut foarte tare și mă bucur că am reușit. Trebuie să fim puternici, să continuăm pe un parcurs bun”, a declarat Mihai SIlvășan.


Pentru U-BT Cluj urmează acum meciul din deplasare cu SCM Timişoara. Partida va avea loc duminică, 3 februarie, de la ora 20:00.

Pentru U-BT Cluj urmează acum meciul din deplasare cu SCM Timişoara. Partida va avea loc duminică, 3 februarie, de la ora 20:00.

abonare newsletter