Sport

Înfrângere pentru U-BT în fața BCMU Pitești, scor 79-80. Dykes a ratat în ultima secundă

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj a pierdut meciul disputat în compania formației BCMU Pitești, scor 79-80 (22-25, 16-20, 26-13, 15-22), în prima etapă a fazei a doua din LNBM, Grupa Roșie.

Meciul disputat în Sala Sporturilor „Trivale” din Pitești a fost unul extrem de disputat. Pentru început cele două echipe au mers cap la cap pe durata primului sfert, iar după 10 minute de joc, gazdele aveau o singură posesie avans, scor 25-22.

Sfertul secund a fost unul, de asemenea, controlat de jucătorii echipei gazde. Elevii lui Mihai Silvășan au fost inconsistenți în ofensivă, de acest lucru profitând piteștenii care pe final reuşind să pună şi cea mai mare diferenţă pe tabelă, nouă puncte. La pauză, scorul era 45-38 pentru BCMU Argeș.


După pauză rolurile celor două echipe s-a schimbat, jucătorii clujeni revenind mai montați în meci și au restabilit echilibrul în joc. La jumătatea sfertului, clujenii au preluat conducerea pe tabelă, iar cu 10 minute înainte de final, oaspeții conduceau cu scorul de 64-58.

Câteva ratări din debutul ultimul sfert de meci au făcut ca piteștenii să revină la conducere. Timp de trei minute, cele două formaţii au mers cap la cap apoi, dar Washburn a reuşit câteva slam dunk-uri şi a dus-o pe U-BT în avantaj de trei puncte. Argeşenii au reuşit să înscrie coşul decisiv cu 11 secunde înainte de final iar Dykes a ratat victoria la ultima minge a meciului, scorul ramânând 79-80, și ratând astfel urcarea pe prima poziție a clasamentului LNBM.


Antrenorul echipei U-BT, Mihai Silvășan, a declarat că este o înfrângere dureroasă și că a fost ratată o bună oportunitate de a ajunge pe prima poziție a clasamentului.
„O înfrângere foarte dureroasă. Am avut meciul în mâna, însă din păcate nu am reușit să recuperăm în defensivă la ultima lor aruncare liberă, iar ei au reușit să marcheze după trei recuperări ofensive în aceiași faza, cea ce le-a adus victoria lor. Am ratat o bună oportunitate de a trece pe locul întâi în clasament, însă nu asta e cel mai important aspect în acest moment. Mergem mai departe și așteptam cu nerăbdare meciul de vineri cu Craiova”, a declarat Mihai Silvășan.

Pentru U-BT au marcat: Kyndall Dykes 19 puncte, Jason Washburn 18 p., Stanimir Marinov 9 p., Aleksandar Rasic 8 p., Rolland Torok 8 p., Easley Jr 6 p., Nandor Kuti 5 p., Dorsey 3 p., Andrei Calnicenco 3 p.


Pentru BCMU Pitești au marcat: Jeremic 18 puncte, Siriscevic 17 p., Sturanovic 12 p., Bishop Jr 12 p., Korniienko 10 p., Carson 4 p., Tudor Gheorghe 2 p.

Următorul meci pentru echipa U-BT Cluj va avea loc, pe teren propriu, vineri, 25 ianuarie, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, în compania formației SCMU Craiova.

Ultimele Stiri
abonare newsletter