Sport

Simona Halep a învins-o pe Venus Williams și o va întâlni, în următorul meci, pe Serena Williams

Jucătoarea din România, Simona Halep, s-a impus în turul al treilea de la Australian Open, în faţa lui Venus Williams, în două seturi, 6-2, 6-3, după o oră şi 18 minute de joc.

Halep (27 ani), care în primele două tururi a câştigat cu dificultate, în trei seturi, a făcut cel mai bun meci al său şi a câştigat într-o oră şi 17 minute.

Finalista de anul trecut de la Melbourne a dominat jocul şi o va înfrunta în turul următor pe Serena Williams, sora mai mică a lui Venus.


Începutul meciului a fost destul de echilibrat, dar la 2-2 a reuşit un break foarte important, iar apoi a salvat patru mingi de break, încheind primul set cu un sec 6-2. Halep a început în forţă actul secund, cu break, dar apoi Venus (38 ani, 36 WTA) a revenit şi şi-a recuperat serviciul. Cele două au mers cap la cap până la 3-3, când Halep a accelerat şi a profitat de erorile făcute de adversară, desprinzându-se decisiv, într-un set pe care l-a câştigat cu 6-3.

Românca a reuşit 2 aşi, iar Venus 5, Halep a făcut 2 duble greşeli, iar Williams 4. Simona Halep a avut procentaje superioare la ambele servicii, 67%-58% la primul şi 63%-31% la al doilea, a fost mai bună şi la mingile de break câştigate, 5/10 (50%) faţă de 1/6 (17%). Williams a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 24-21, dar şi mai multe erori neforţate, 33-12.


„Am jucat cel mai bun tenis de până acum, în acest an. Este o mare provocare să joc în faţa surorilor Williams. Acesta a fost un meci de pregătire perfect înaintea meciului cu Serena. Ambele jucătoare sunt mari campioane, dar încerc să rămân centrată pe ce am de făcut. Va fi o provocare meciul viitor. Nu pot să continui singură la acest nivel, mă voi gândi la un antrenor după acest turneu. Acum vreau să mă bucur de acets moment, mă bucur de această situaţie şi dau tot ce pot la fiecare meci”, a spus Simona Halep la finalul meciului cu Venus Williams.

Simona şi Venus, care în primul tur a învins-o pe Mihaela Buzărnescu, 6-7 (3), 7-6 (3), 6-2, sunt acum la egalitate în meciurile directe, 3-3, dar românca s-a impus la ultimele trei confruntări, în 2015 la Roma (6-2, 6-1) şi anul trecut la Montreal (6-2, 6-2).


Halep şi-a asigurat un cec de 260.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA. Halep şi Serena (37 ani, 16 WTA) s-au întâlnit până acum de nouă ori, americanca obţinând opt victorii. Singurul succes al Simonei, unul categoric, cu 6-0, 6-2, s-a întregistrat la Turneul Campioanelor în 2014. Ultima confruntare dintre cele două a avut loc în 2016, la US Open, când Serena se impunea în sferturi cu 6-2, 4-6, 6-3.

Liderul WTA, Simona Halep, s-a impus în două seturi în turul al treilea de la Australian Open, 6-2, 6-3, în faţa jucătoarei din America, Venus Williams, iar în optimi se va întâlni cu sora adversarei de sâmbătă dimineaţă, 19 ianuarie, Serena (nr. 16 WTA).


Tot sâmbătă, Serena Williams a învins-o pe Daiana Iastremska (Ucraina) cu 6-2, 6-1, în turul al treilea.

abonare newsletter