Sport

„Studenții” revin pe teren. Bogdan Lobonț a convocat jucătorii după pauza de iarnă

După o lună de vacanță, fotbaliștii Universității Cluj vor efectua, joi, prima ședință de pregătire sub comanda lui Bogdan Lobonț și Adrian Iencsi din anul centenarului. Reunirea lotului este programată la ora 10:00, la Cluj Arena.

Jucătorii clujeni se vor antrena pe plan local timp de două săptămâni, iar în perioada 28 ianuarie - 9 februarie vor efectua un cantonament în Turcia, acolo unde vor disputa și patru meciuri amicale. Printre adversarii Universității Cluj se numără Slavia Sofia (locul 10 în prima ligă bulgară) și FC Montana (locul 2 în eșalonul secund din campionatul țării vecine), programul urmând a fi completat zilele următoare. Delegația echipei clujene va fi cazată la un hotel de cinci stele din Alanya.

Returul Ligii a II-a se va relua în weekendul 22-24 februarie, atunci când FC Universitatea Cluj va evolua în fieful celor de la Energeticianul.


La prima declarație după ce a devenit antrenor și a asistat la meci, Bogdan Lobonț a declarat că a suferit mai mult la televizor decât pe teren.
„Atmosfera a fost extraordinară. O echipă care are suporteri minunaţi. Au suferit echipa chiar şi când am fost conduşi. ”U” a demonstrat că joacă împreună, fotbalişti şi suporteri. Mai sunt meciuri. Vom vedea la final, când se ajunge la finish. Campioni de toamnă, campioni de iarnă nu e pentru noi. Noi ştim ce trebuie să facem, luăm fiecare meci în parte. Avem aproape trei luni la dispoziţie să ne cunoaştem mai bine şi să progresăm. Mai mult am suferit la televizor, din momentul în care mi-am dat acordul să vin. E mai greu. Şi aici am suferit, dar am suferit cu toţii, disipăm între noi suferinţa. Ştim că sunt şi momente când trebuie să suferim”, a declarat Bogdan Lobonţ, după meciul cu Chindia Târgoviște, câștigat cu scorul de 3-1.

Fostul internaţional ar fi trebuit să preia echipa de la 1 ianuarie 2019, însă lucrurile au fost grăbite cu câteva săptămâni. Chiar dacă, oficial, în acte, el nu îndeplineşte funcţia de antrenor principal, Lobonț va fi ajutat de un întreg staff. În staff vor fi Adrian Iencsi, Mircea Cojocaru, Dan Dudiţă şi Călin Albuţ, cu portarii.
„Am o echipă de super-profesionişti şi ne completăm foarte bine. De aceea i-am ales, ca să ne completăm. Nu am nevoie de “yes-man”, a spus Lobonţ.


Bogdan Lobonţ s-a retras oficial din fotbal pe 2 iunie. De-a lungul carierei, fostul portar a apărat pentru Corvinul Hunedoara, Rapid Bucureşti, Ajax Amsterdam, Dinamo Bucureşti, Fiorentina şi AS Roma. 86 de selecții a bifat Bogdan Lobonț la naționala României, pentru care a debutat în 1998.

Următoarele meciuri în Liga 2:
23.02 Energeticianul - Universitatea Cluj
02.03 Universitatea Cluj - Politehnica Timișoara
09.03 Luceafărul Oradea - Universitatea Cluj
16.03 Aerostar Bacău - Universitatea Cluj
23.03 Universitatea Cluj - FC Argeş Pitești


Clasament Liga 2:
1. Sportul Snagov 46
2. Academica Clinceni 45
3. Petrolul Ploiești 45
4. Universitatea Cluj 44
5. Chindia Târgoviște 44
6. FC Argeş Pitești 41
7. CS Mioveni 34
8. Energeticianul 29
9. UTA Arad 29
10. Pandurii Tg. Jiu 28
11. Politehnica Timișoara 25
12. Ripensia Timișoara 25
13. Daco-Getica București 24
14. Luceafărul Oradea 23
15. Aerostar Bacău 22
16. Metaloglobus 21
17. Farul Constanţa 20
18. CS Balotești 19
19. Dacia Unirea Brăila 12
20. Poli Timișoara 10

abonare newsletter