Sport

Victorie categorică pentru U-BT în derbyul cu Oradea, scor 93-78

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a învins clar echipa campioană CSM CSU Oradea, scor 93-78 (26-19, 21-17, 24-19, 22-23).

Deși primele puncte le-au marcat jucătorii orădeni, clujenii au reușit să fie încă de la început ceva mai agresivi în apărare și au reușit să câștige sfert cu sfert până la ultimul sfert al partidei.

Primele cinci minute din sfertul doi au făcut diferența, clujenii reuşind o serie consecutivă de coşuri de la trei puncte şi au intrat la vestiare cu un avans de 11 puncte, scor 47-36.


După pauză, elevii lui Mihai Silvășan nu le-au mai dat nicio şansă orădenilor, scorul înaintea ultimelor 10 minute de joc fiind 71-55. Sfertul patru a fost în același ton, clujenii câştigând partida cu scorul 93-78, după ce au condus tot meciul.

Antrenorul principal U-Banca Transilvania, Mihai Silvășan, a declarat că această victorie este una mai ales de mândrie împotriva formației din Oradea.
„După un sfârșit de an mai puțin reușit, cu înfrângerea de la Craiova, am început bine. Ne doream foarte mult această victorie, nu că ar fi contat prea mult în economia clasamentului, însă tot timpul meciurile cu Oradea și cu Sibiul sunt un motiv de mândrie. Am arătat consistență, ne-a ajutat și intrarea cât de cât în ritm a lui Dorsey, pe care nu am putut să îl folosim la antrenamente până acum, însă s-a văzut ce fel de jucător este. E tipul de conducător de joc care poate să și înscrie, să facă diferența, însă este și cerebral, nu se pierde în momentele importante, cred eu că ne va ajuta foarte mult. E important să rămânem sănătoși. Trebuie să găsim soluții pentru a suplini lipsa lui Vlad. Calnicenco, dacă joacă pe postul lui Vlad, este un profil asemănător de jucător, nu poți să îl lași liber la trei puncte, este un shooter foarte bun. Și Roli a jucat foarte bine astăzi, iar Kuti a fost senzațional în prima parte a meciului, atât în apărare, unde e un «animal» când își dorește, cât și în atac”, a declarat Mihai Silvășan.


Jucător U-Banca Transilvania, Kyndall Dykes, a dedicat această victorie fiului său.
„Dedic victoria fiului meu. Astăzi este ziua lui de naștere și trebuia să fac ceva special pentru el. Am jucat bine ca echipă, am luptat împreună, ne-au intrat aruncările și am obținut victoria. Ne dă multă încredere o victorie cu ei, sunt echipa campioană și vor fi până când cineva va schimba acest lucru. I-am învins și ne dorim să facem la fel cu Sibiul. În acest meci am jucat colectiv, ca o adevărată echipă, de aici sperăm să creștem în continuare”, a spus Kyndall Dykes.

Cei mai buni marcatori ai echipei U-BT au fost: Dykes (20 puncte), Dorsey (15 p.), Rasic (12 p.), Calnicenco (10 p.), Kuti (10 p.), Washburn (8 p.), Marinov (7 p.), Torok (6 p.), Easley Jr. (5 p.).


De partea cealaltă, cei mai buni marcatori ai echipei CSM Oradea au fost: Zekovi (23 p.), Richard (21 p.), Ginyard (10 p.), Denison (9 p.), Nicolescu (5 p.), Valeika (5 p.), Pasalic (3 p.), Watson (2 p.).

Aceasta a fost ultima etapă a primei faze a Ligii Naţionale, iar U-BT Cluj s-a clasat pe locul doi cu 23 de puncte, liderul fiind BC CSU Sibiu cu 24 de puncte.

abonare newsletter