Sport

U Olimpia Cluj și-a schimbat staff-ul și a realizat primul transfer

Campioana României la fotbal feminin termină anul 2018 cu câteva schimbări majore în ceea ce privește conducerea clubului. ”U” Olimpia devine primul club din țară care are staff-ul tehnic format exclusiv din fete.

Finalul anului 2018 aduce o schimbare în viața clubului ”U” Olimpia Cluj, la nivelul primei echipe. Astfel, din ianuarie 2019, echipa de senioare, liderul Ligii I, va avea un staff tehnic exclusiv feminin, format din actuale și foste jucătoare. Acesta va avea următoarea componență: Ioana Bortan – antrenor principal, Mara Bâtea, Selena Babb și Lavinia Boandă – antrenori secunzi și Mia Ganea – antrenor de portari.

Fost antrenor al echipei clujene, Mirel Albon va fi director tehnic, el coordonând activitatea antrenorilor de la toate echipele clubului, continuând și în funcția de Manager General.


Președintele executiv al clubului Olimpia Cluj, Alin Cioban, a declarat că în acest fel jucătoarele vor fi înțelese mai bine și că acest model ar trebui să fie un model și pentru alte cluburi din țară.
„Prin această abordare a returului ne-am dorit să fim mai aproape de sportivele noastre, de modul lor de a fi, de a le întelege mai bine aspirațiile și de a le oferi o schimbare care să le motiveze pe viitor. Obiectivele comune sunt legate de integrarea jucătoarelor tinere în angrenajul primei echipe, de a construi un colectiv unit care are același țel, obținerea de performanțe la Universitatea Olimpia Cluj. Suntem primul club din România care are un staff exclusiv feminin și cred că această deschidere și încredere trebuie să fie un exemplu și pentru ceilalți colegi de-ai mei”, a declarat Alin Cioban.

Căpitanul echipei U Olimpia Cluj care va prelua și funcția de antrenor, Ioana Bortan, a spus că nu va renunța la funcția de jucătoare dar va încerca și la nivel de antrenorat să facă față cu brio.
„Sunt onorată să antrenez echipa ”U” Olimpia Cluj și să preiau această funcție de la domnul Mirel Albon, care va rămâne aproape de echipă. Nu renunț la activitatea de jucătoare, voi încerca să îmbin cu succes cu partea de antrenorat. Sper să reușesc să ating profesionalismul în ambele poziții, iar dacă voi simți că nu merge, voi alege ce fac mai departe. În ceea ce privește grupul primei echipe, acesta este unul tânăr, dar am încredere că putem dezvolta și atinge performanțe notabile” a spus Ioana Bortan.


Trebuie remarcat că și la echipa secundă a clubului clujean antrenor este o fostă jucătoare, Andreea Corduneanu antrenându-le pe fetițele de la U Olimpia 2.

Totodată, zilele trecute a fost definitivat și primul transfer al iernii. Desemnată Cea mai bună jucătoare a Generației 2002 în cadrul Galei Fotbalului Feminin, Claudia Pană este primul transfer al ”U” Olimpiei Cluj în pauza de iarnă. Originară din Drăgănești-Olt, Claudia a jucat pentru CS Universitatea Alexandria și are multiple convocări în Naționala U17 de fotbal feminin a României.

Ultimele Stiri
abonare newsletter