Sport

Primul meci pe Naţional Arena

<p><img src="documente/stories/09_septembrie/06_ziua/08-victor piturca td 149.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Naţionala României va inaugura astăzi noul stadion printr-un meci împotriva Franţei, foarte important pentru calificarea la Campionatul European 2012.</p>

 

„Tricolorii“ pregătiţi de Victor Piţurcă trebuie să învingă astăzi Franţa pentru a mai putea spera la o calificare la competiţia de anul viitor.


Echipa naţională a României va da astăzi un examen extrem de dificil, în faţa Franţei, una dintre echipele de top ale lumii. Elevii lui Victor Piţurcă luptă să ajungă la Euro 2012 şi au nevoie de victorie pentru a păstra intacte şansele de calificare.

La conferinţa de presă premergătoare meciului, atât selecţionerul Victor Piţurcă, cât şi Răzvan Raţ, căpitanul naţionalei României, au fost temperaţi în declaraţii, iar atitudinea lor emana o concentrare maximă asupra partidei. Tehnicianul „tricolorilor“ a declarat că Franţa este o echipă puternică, cu mulţi jucători de clasă mondială, dar, la fel ca echipa României, şi „cocoşii galici“ trec prin faza de reconstrucţie.


„Franţa este echipa mai valoroasă, care porneşte cu prima şansă, dar şi noi ne dorim fparte mult să câştigăm. Indiferent cu cine jucăm, putem să obţinem victoria. Am analizat bine jocul lor, nu joacă foarte bine, dar câştigă pentru că  jucătorii lor  valoroşi fac diferenţa. La Tirana au condus repede cu 2-0 şi n-au mai forţat. De aceea au dat senzaţia că jocul lor a şchiopătat. Echipa de la Euro 2008 a Franţei era mai închegată, acum e în reconstrucţie. Egalul ar fi un rezultat bun, de palmares, dar noi avem nevoie de victorie pentru a avea şanse bune de calificare“, a declarat ieri Victor Piţurcă.

Selecţionerul se confruntă cu o criză de efectiv. După ce Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş nu au fost convocaţi din cauza indisciplinei, Ovidiu Petre, Galamaz şi Marica s-au accidentat. Marica are şanse mari să joace, fiind aproape refăcut, dar Petre şi Galamaz au suferit accidentări mai serioase şi nu vor putea evolua în meciul din această seară.


Răzvan Raţ, noul căpitan al „tricolorilor“ şi unul din veteranii echipei, declara ieri că singura şansă pentru România este victoria, iar jucătorii trebuie să creadă că pot învinge echipa Franţei. „Cred că suntem pregătiţi. Depinde de noi, de ce vom reuşi să arătăm pe teren. Nu are rost să facem pronosticuri doar o victorie ne menţine în cursă. Cred că putem învinge. Întotdeauna, dacă nu crezi în victorie, sigur vei pierdr. Faptul că vom juca pe noul stadion este o motivaţie în plus pentru noi să obţinem victoria. Franţa are jucători valoroşi, Benzema, Ribery, Nasri, etc, dar au şi ei problemele lor, cum ar fi axul central al apărării“, a declarat ieri Răzvan Raţ.

Arbitru de top


Meciul dintre România şi Franţa va fi condus la centru de Howard Webb, unul dintre cei mai buni arbitrii din lume. Britanicul a arbitrat anul trecut finala Campionatului Mondial de fotbal, dintre Spania şi Olanda (1-0 în favoarea ibericilor) şi finala Ligii Campionilor, Internazionale Milano – Bayern Munchen (2-0).

Partida România – Franţa din cadrul preliminariilor Campionatului European 2012 va începe la ora 21.30 şi va fi transmisă în direct de TVR 1. Înainte confruntării din această seară, Franţa conduce grupa D de calificare, cu 16 puncte, urmată de Bosnia-Herţegovina (13 p) şi Belarus (12 p), România fiind abia pe locul 4, cu 11 p.


În această seară, tot în cadrul grupei D, mai au loc meciurile Luxemburg – Albania şi Bosnia-Herţegovina – Belarus.

abonare newsletter