Sport

Napoca Rally Academy rămâne lider la echipe

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/06_ziua/08 nra.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Echipajul Napoca Rally Academy, Bogdan Marişca / Sebastian Iţu, a urcat pe podium (locul 3) în etapa a 7-a a Campionatului Naţional de Raliuri, Raliul Ţara Bârsei.

La Băneasa Rally Show, proba super-specială desfăşurată vineri seara, Bogdan s-a clasat pe locul 6, având de recuperat 3.6 secunde pe probele de macadam programate sâmbătă în zona  Săcele - Predeal - Azuga. Marişca a început tare a doua zi a raliului, cu un time-scratch pe prima probă şi un loc 2 pe cea de-a doua, chiar dacă nişte zgomote venite din partea din spate a maşinii l-au determinat să nu forţeze. Cu toate problemele rezolvate în parcul de service, a forţat  pe ultima specială şi a terminat raliul pe poziţia secundă. Însă o penalizare de 10 secunde primită pentru un start furat pe PS 5 l-a retrogradat un loc, pilotul NRA trebuind să se mulţumească cu a treia treaptă a podiumului.

Cu acest rezultat, Marişca îşi păstrează poziţia secundă în clasamentul general al piloţilor, dar se distanţează la 26,5 puncte de liderul Valentin Porcişteanu. „Un raliu greu, plin de probleme, am suferit mult“, a declarat Marişca la finalul raliului.


Celalalt echipaj de la  NRA implicat în lupta la vârf, Tempesta / Dorin Pulpea, nu a reuşit la raliul Ţara Bârsei să găsească setările potrivite pentru Mini-ul John Cooper Works S 2000 cu care a concurat şi a încheiat competiţia pe locul 4. Evoluţia de la Braşov cu Mini menţine însă suspansul asupra maşinii pe care o va folosi Tempesta în ultimele etape ale Campionatului Naţional de Raliuri, ale FIA European Rally Cup (East) şi chiar în sezonul viitor. „Ştiam că este o diferenţă de putere între Mini şi maşinile de la clasa 3, dar speram să compensăm această diferenţă din setări. De această dată trebuie să acceptm: am fost al patrulea  echipaj pe probe şi am terminat raliul pe locul 4. Cred că în acest moment ne batem cu Dan Gârtofan pentru locul trei“, a spus Tempesta.

În competiţia dedicată echipelor, Napoca Rally Academy a obţinut locul secund la Raliul Ţara Bârsei, rezultat care  menţine team-ul clujean în fruntea clasamentului general, la 72.5 punce de următoarea echipă clasată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter