Sport

Olimpia Cluj a câștigat turneul „Fotbal și Feminitate”. Clujencele le-au învins în finală pe jucătoarele din Odorheiu Secuiesc

Echipa de fotbal feminin ”U” Olimpia Cluj a câștigat turneul „Fotbal și Feminitate”, care s-a desfășurat timp de trei zile la Cluj-Napoca și a avut la start nu mai puțin de 18 echipe.

Disputat în perioada 16-18 decembrie, la Cluj-Napoca, turneul „Fotbal și Feminitate” a oferit spectatorilor meciuri extrem de atractive.

Echipa ”U” Olimpia Cluj, formată din jucătoare născute în anii 2005-2007 și coordonată de fosta jucătoare a naționalei României, Andreea Corduneanu, și de Marius Feșnic, a câștigat categoric ambele meciuri din faza grupelor (10-0 cu Selena Constanța și 9-0 cu Heniu Prundu Bârgăului), după care a dispus cu 4-0 de Fortuna Becicherecu Mic și 1-0 de Independența Baia Mare.


În finală, ”U” Olimpia Cluj a întâlnit cealaltă câștigătoare a grupelor, Vasas Femina, pe care a învins-o cu 3-0.

În finala mică, Fortuna Becicherecu Mic a trecut de Fair-Play București cu scorul de 2-1.


La cea de-a doua categorie, unde au fost folosite jucătoare născute în anii 2007-2009, au participat 6 echipe. Finala s-a disputat între FK Csikszereda  și Vasas Femina, formația din Miercurea Ciuc impunându-se cu 2-1.

Jucătoarea echipei clujene, Sonia Bumbar a fost numită Cea mai bună jucătoare a turneului, în timp ce Andreea Pînzariu a fost desemnată golgetera turneului.


Meciurile au fost arbitrate de jucătoare din cadrul loturilor naționale, care dețin licența în arbitraj, precum Cristina Carp, Iulia Mera, Adela Iosif, Oana Negrea sau Beatrice Tărășilă.

Lotul ”U” Olimpiei Cluj: Briana Brici, Emanuela Balica, Maria Baciu, Andreea Pînzariu, Anamaria Sălăgean, Helga Váró, Sonia Bumbar, Renata Papuc, Simona Sigheartău, Daria Muntean. Antrenori: Andreea Corduneanu și Marius Feșnic.


Clasament Generația 1 (2005-2007):
1. ”U” Olimpia Cluj
2. Vasas Femina Odorheiul Secuiesc
3. Fortuna Becicherecu Mic
4. Fair Play București
5. Universitatea Alexandria

Cea mai bună marcatoare a turneului: Andreea Pânzariu (”U” Olimpia Cluj)
Cel mai bun portar: Alecsia Trască (Fair Play București)
Cea mai bună jucătoare: Sonia Bumbar (”U” Olimpia Cluj)


Clasament Generația 2 (2007-2009):
1. FK Csikszereda Miercurea Ciuc
2. Vasas Femina Odorheiu Secuiesc
3. Vulpițele Galbene Roman
4. Fair Play București
5. ”U” Olimpia Cluj
6. CS Nicu Gane Fălticeni

Cea mai bună marcatoare a turneului: Ester Szoke (FK Csikszereda)
Cel mai bun portar: Agnes Nagy (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc )
Cea mai bună jucătoare: Luça Bartha (Vasas Femina Odorheiul Secuiesc)

Etichete: olimpia cluj
abonare newsletter