Sport

„U“ Mobitelco – victorie în turneul de la Oradea

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/05_ziua/08 zoran krstanovic conferinta u mobitelco rp 8.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Campionii României la baschet masculin au câştigat turneul memorial „Antonio Alexe“, disputat în weekend la Oradea.

Clujenii au câştigat toate cele trei meciuri disputate.

Pregătirile pentru sezonul competiţional 2011-12 merg foarte bine pentru campionii de la „U“ Mobitelco BT.


După ce au efectuat un cantonament montan pe parcursul a două săptămâni la Miercurea Ciuc, iar timp de o săptămână s-au pregătit la Cluj, elevii lui Marcel Ţenter au participat în weekendul recent încheiat la turneul memorial „Antonio Alexe“, desfăşurat la Oradea.

În primul meci jucat la turneul orădean, campionii de la „U“ Mobitelco BT Cluj au trecut de formaţia maghiară Marso Vagep Nyiregyhaza, cu scorul de 88-67, pe sferturi 26-17, 20-15, 15-17 şi 27-18. Tehnicianul Marcel Ţenter i-a inclus în echipa de start şi pe Mihai Paul, Dykes, Lawrence, Silvăşan şi Krstanovic, pe parcurs evoluând toţi jucătorii trecuţi pe foaia de joc. Tyler Morris şi Rob Thomson au lipsit, primul nu a fost trecut pe foaia de joc, în timp ce al doilea nu a revenit de la Afrobasket, competiţie la care participă în calitate de component al naţionalei Rwandei. Cei mai buni marcatori pentru echipa clujeană au fost Mihai Paul 18 puncte, Dykes 16, Krstanovic 15 p (7 recuperări), Silvăşan 12 p (7 rec.), în timp ce Sitku a fost goşgheterul maghiarilor, cu 14 puncte.


Clujenii au câştigat mult mai clar cel de al doilea meci jucat la Oradea, împotriva altei echipe maghiare, Factum Sport Debrecen, cu 103-69, pe sferturi 32-21, 28-10, 20-16 şi 23-22. În această partidă Zoran Krstanovic a fost cel mai bun marcator, cu 23 p şi 6 recuperări, fiind urmat de Şanta 18 (5 rec.), Crainic şi Lawrence câte 10 p, Silvăşan 9 p, Dykes 8 p, Alex Pop 7 p, Faur 6 p, Chetreanu, Mihai Paul şi Corpodean câte 4 p. În cea de-a doua parte a meciului, pentru „U“ Mobitelco au jucat doar tinerii Şanta (peste 27 min.), Alex Pop (21 min.), Crainic (13 min.), Faur (16 min.) şi Corpodean (17 min.), alături de David Lawrence şi Mihai Silvăşan.

În ultimul meci al turneului, campionii României au învins formaţia gazdă, cu 94-86, pe sferturi 25-22, 21-23, 24-23 şi 24-18. Şi de această dată Zoran Krstanovic a fost cel mai bun marcator al clujenilor, cu 29 de puncte. De altfel, la finalul turneului, Krstanovic a fost declarat cel mai bun jucător, el fiind şi coşgheterul competiţiei.


Marcel Ţenter s-a declarat mulţumit de prestaţia elevilor săi în aceste trei jocuri de la turneul „Antonoi Alexe“, dar crede că va ştii exact unde se află echipă abia după turneul din această săptămână de la Cluj. „Este o fază timpurie şi nu se pot face prea multe observaţii. Săptămâna viitoare vom fi în ciclu complet cu toată echipa şi la turneul de la Cluj vom vedea unde se află echipa cu adevărat“, a declarat antrenorul campionilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter