Sport

Teodora Meluță și Dan Petrescu au fost premiați în cadrul Galei Fotbalului Românesc

Teodora Meluţă, jucătoarea echipei U-Olimpia Cluj, a fost desemnată cea mai bună jucătoare din România în 2018 la Gala Fotbalului Românesc, în timp ce Dan Petrescu a primit premiul antrenorul anului pentru realizările la echipa CFR Cluj.

Organizat, luni seara, la București, Teodora Meluță a avut una din cele mai apreciate apariţii la Gala Fotbalului Românesc, arătând că fotbalul feminin poate fi și frumos.

Jucătoarea de fotbal, care evoluează pentru echipa U Olimpia Cluj, Teodora Meluță, acum în vârstă de 19 ani, este din București și a venit să joace la Cluj când abia împlinise 15 ani. A devenit în timp om de bază în defensiva campioanei României, dar și al doilea căpitan al echipei, iar în partidele de anul acesta ale echipei naționale de senioare nu a lipsit din primul 11.


Teodora joacă pe postul de fundaş la CFF Olimpia Cluj şi spune că majoritatea persoanelor cunoscute se declară uimite când află că e fotbalistă profesionistă.
„Toată lumea îmi spune că sunt frumoasă şi că mi-aş fi greşit vocaţia şi aş fi avut un parcurs bun ca model, dar mie îmi place foarte mult fotbalul. Nu le vine să creadă (n.r. că e fotbalistă). Spun că sunt din altă lume şi că ar trebui să merg la modeling. În România, da, este greu, dar în ultimii ani s-au schimbat oamenii şi văd altfel fotbalul feminin. Mai sunt unii oameni care gândesc şi aşa (n.r. care o trimit la cratiţă), dar suntem în 2018, lumea a evoluat şi fotbalul feminin începe să crească mai mult în România. Îmi place foarte mult Sergio Ramos de la Real Madrid, dar nu şi echipa. Ţin cu Barcelona. Îmi place foarte mult stilul lui de joc şi personalitatea. E un fotbalist mai dur, care joacă ca pe vremuri”, a declarat Teodora Meluţă pentru Telekom Sport, după ce a fost premiată la gala fotbalului românesc

Pe lista candidaților pentru titlul de atacantul anului s-a aflat și cel al golgheterului George Ţucudean. Jucătorul echipei CFR Cluj a fost golgheterul sezonului trecut, la egalitate de goluri marcate cu Gnohere.


Lista premiilor a 21-a ediție a Galei Fotbalului Românesc:
Premiul „Ilie Balaci”: Alexandru Mitriță (CSU Craiova)
Portarul anului: Andrei Radu
Fundașul anului: Nicușor Bancu (CSU Craiova)
Mijlocașul anului: Dennis Man ( FCSB)
Atacantul anului: Alexandru Mitriță (CSU Craiova)
Antrenorul anului: Dan Petrescu
Fotbalistul anului: Răzvan Marin
Futsal: Savio Valadares
Fotbal Feminin: Teodora Meluță (U Olimpia Cluj)
Reporterul anului: Ortansa Cazacu
Emisiunea anului: „Top Interviuri” a lui Alexandru Săbău
Comentatorul anului: Dan Ștefănescu
Excelență ziarist: Lucian Oprea
Cartea anului: „100 - Poveștile nemuritoare ale fotbalului românesc” de Alin Buzărin și Cristian Costache
Excelență în arbitraj: Cristian Balaj
Excelență în fotbal: Mihai Stoichiță și Florin Cernat
Susținerea fotbalului: „Alexandrion” - Valentin Popescu
Cariera în sport: Alina Dumitru
Conducătorul anului: Laszlo Dioszegi (patron Sepsi Sf. Gheorghe)
Arbitrul anului: Radu Petrescu
Ascensiunea anului: Alex Cicâldău (Viitorul / CSU Craiova)
Tânărul anului: Olimpiu Moruțan (FCSB)
Stranierul anului: Bogdan Planici (FCSB)
Performanța anului: naționala de fotbal U21 pentru calificarea la EURO 2019

Ultimele Stiri
abonare newsletter