Sport

România se califică în grupele EHF EURO 2018. Cristina Neagu a devenit golgheterul all-time

România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin - EHF EURO 2018 din Franţa, după ce a învins echipa Germaniei cu scorul de 29-24 (14-11), luni seara, la Brest, în al doilea său meci din Grupa D.

Echipa de handbal feminin a României a tratat cât se poate de serios echipa Germania, în meciul doi de la Euro, şi a câştigat cu 29-24 după o evoluţie convingătoare, naţionala s-a calificat deja în Main Round cu două puncte.

Pe fondul unui joc bun al României, în prima repriză a partidei cu Germania la Campionatul European din Franţa, Cristina Neagu a devenit golgheterul all-time al competiţiei.


Înaintea jocului, căpitanul echipei naţionale mai avea nevoie de 5 goluri pentru a depăşi recordul deţinut de Agnes Farkas – 205 goluri. Cristina a reuşit să devină numărul 1 în Europa după 27 de minute, perioadă în care a dinamitat poarta adversă în cinci rânduri. Toate golurile au fost marcate din acţiune. În momentul în care a stabilit un nou record, toată arena a aclamat-o.

Cristina Neagu a intrat la cabine cu 206 goluri, dar cu siguranţă recordul va fi de acum îmbunătăţit. Prima jucătoare care ar putea să-i ameninţe în prezent supremaţia este Isabelle Gullden, care are la activ 171 de goluri. Cristina Naegu participă la a şasea ediţie a Campionatelor Europene.


„Pentru mine personal e bine că am câştigat împotriva Germaniei, că avem două puncte garantate în main round. Sunt mândră de faptul că sunt cea mai bună marcatoare de la Campionatele Europene, voi rămâne în istorie, dar cel mai important e că am câştigat. Am făcut mai puţine greşeli azi decât în meciul cu Cehia şi am câştigat mai lejer. Acum nu ne gândim la meciul cu Norvegia, dar de mâine o vom face”, a declarat Neagu după meci, pentru TVR.

România a câştigat cu 29-24 şi s-a calificat în Main Round cu cel puţin două puncte.


Denisa Dedu a fost desesmnată jucătoarea meciului, după o prestaţie fabuloasă. Portarul echipei noastre a avut un procentaj de mingi parate impresionant pentru un meci de Campionat European, 37%. Ea a apărat 13 dintre cele 35 de aruncări ale Germaniei, fiind pe teren 55 de minute şi 23 de secunde. Mai mult, ea a reuşit să îşi treacă în cont şi un gol.

Pentru echipa de handbal feminin a României urmează marele derby cu Norvegia, miercuri, de la ora 22:00.


Clasament Grupa D:
1. România 4
2. Norvegia 2
3. Germania 2
4. Cehia 0

Ultimele Stiri
abonare newsletter