Sport

Clujul este din nou pe podiumul internațional de înot prin sportivul Mihai Gergely

Deși are o infrastructură destul de precară, Clujul are cu ce să se mândrească. Clujeanul Mihai Gergely s-a întors acasă cu rezultate deosebite de la două competiții foarte importante: Campionatele Naționale în bazin scurt de la Miercurea Ciuc și concursul Țărilor Central Europene la înot pentru juniori, de la Novi Sad.

După performanțele excelente obținute la proba de 200 m mixt, unde a realizat un record național, cu timpul de 2:07:95, înotătorul clujean, Mihai Gergely, a obținut, la proba de 400m mixt, locul 1 la categoria juniori și locul 2 la categoria tineret, la seniori sportivul clujean a reușit să se claseze abia pe locul 3. Tot la Campionatele Naționale în bazin scurt, care a avut loc în perioada 22-25 noiembrie la Miercurea Ciuc, Mihai Gergely a obținut locul 1 la proba de 400 m liber, categoria juniori.

Totodată, la sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat concursul Țărilor Central Europene la înot pentru juniori, de la Novi Sad, din Serbia, unde din partea Federației Române de Natație și Pentatlon Modern a participat sportivul Mihai Gergely, însoțit de antrenorul Radu Claudiu. Acesta a obținut, la proba de 200 metri mixt, medalia de argint, cu timpul de 2.11:57.
Spotivul clujean a mai obținut, la aceeași competiție, locul 5 la proba de 400m mixt și locul 4 la proba de 400 m liber.


Înotătorul clujean, Mihai Gergely, a afirmat că au fost două competiții dificile.
„Au fost două competiții importantante dar în același timp și foarte solicitante pentru mine într-o perioadă foarte scurtă. Vreau să mulțumesc pentru încrederea și suținerea acordată de către federație și tuturor cei care au și fost alături de mine fără de care nu reușeam să obțin aceste performanțe. Am învățat foarte multe lucruri ce mă vor ajuta pe viitor să obțin performanțe bune pe viitor”, a spus tânărul înotător Mihai Gergely.

Antrenorul echipei, Radu Claudiu, a declarat că deși au fost obținute rezultate foarte bune, pentru anul viitor își dorește ca sportivul său să întreacă rezultatele din acest an.
„Sunt foarte bucuros că îl antrenez pe Mihai și sunt mândru de rezultatele obținute de către sportiv. Începem pregătirile pentru noul an competițional care se anunță foarte încărcat. Pentru anul viitor ne dorim să obținem  performanțe foarte bune atât pe plan național cât și internațional. Primul concurs major va fi la Bacău, în data de 20-24 martie, la campionatele naționale de seniori, tineret și juniori unde ne dorim să fim din nou pe podium”, a declarat antrenorul Radu Claudiu.


Elev la Liceul Sportiv din Cluj-Napoca, tânărul înotător este legitimat la CMC Cluj și zilnic face două antrenamente extrem de importante. Are un singur obiectiv: să reprezinte România și Clujul pe plan sportiv.

Etichete: inot mihai gergely
Ultimele Stiri
abonare newsletter