Sport

România U21, în grupă cu Anglia, Croația și Franța la EURO 2019

România şi-a aflat adversarele de la Campionatul European din 2019, din Italia şi San Marino. Astfel, tricolorii mici se vor duela cu Anglia, Croaţia şi Franţa.

Echipa națională a României a fost ghinionista de serviciu la tragerea la sorţi pentru Euro 2019, urmând a întâlni principalele două favorite la cucerirea trofeului, Anglia şi Franţa. Pe hârtie, naţionala noastră e surclasată, cotele de piaţă ale jucătorilor adversarelor fiind uriaşe.

„Am venit să ne batem cu cei mai buni şi asta o să facem! Cred că, în acest moment, indiferent de adversarul pe care-l vom întâlni, vom pune probleme. (n.r. - Mbappe, convocat la Franţa U21?) Ar putea, dar eu cred că este mult mai bine să nu. Valorează atât de mult, încât ar fi mai bine să rămână acasă. Mai mult ca sigur nu vor să rişte o accidentare la tineret”, a spus Mirel Rădoi, imediat după tragere, la Pro X.


Fostul fotbalist încearcă să transmită încredere şi spune că România poate spera la semifinale.
„Eu cred că putem face o figură frumoasă, venim să ne bucurăm de fotbal şi să creem probleme multor echipe. Vom vedea cât de repede vom putea afla informaţii despre ei (n.r. - Croaţia), e un adversar despre care nu ştim foarte multe. Ca orice istorie, la un moment dat, trebuie schimbată Da, putem spera la semifinale!”, a mai spus Rădoi, aflat la Bologna, la tragerea la sorţi.

Obiectivul echipei lui Rădoi la turneul final era calificarea în semifinale, însă în acest moment cu greu ne putem gândi şi la locul secund în grupă. Chiar dacă Mbappe, Pavard, Lucas Hernandez (campioni mondiali la seniori) sau Coman nu vor fi la Euro 2019, cu toate că sunt eligibili, Franţa propune o serie de jucători de excepţie. La fel şi Anglia, chiar dacă fotbalişti ca Trent Alexander, Joe Gomez sau mult mai consacratul Dele Alli nu vor fi nici ei la turneul final.


România are un lot cotat de 10 ori mai slab decât Franţa sau Anglia. Inclusiv Croaţia, care la seniori a jucat finala CM, stă mai bine decât noi la capitolul cote de piaţă ale tinerilor U21.

Grupele EURO 2019:
Grupa A: Italia, Spania, Polonia, Belgia
Grupa B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria
Grupa C: Anglia, Franța, România, Croația


Programul grupei C de la EURO 2019:
18 iunie: Anglia - Franța, România - Croația
21 iunie: Anglia - România, Franța - Croația
24 iunie: Croația - Anglia, Franța - România

Ultimele Stiri
abonare newsletter