Sport

Peste 100 de sportivi vor alerga la maratonul „100 de ani - 100 km” pe distanța Cluj-Napoca - Alba Iulia

Clujenii sunt invitați în acest weekend să marcheze Centenarul Marii Uniri prin sport participând la o competiție de semimaraton cu plecare din Cluj-Napoca.

Competiția denumită, Maraton „100 de ani - 100 km” va avea startul din fața comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 8:00, și se va desfășura pe distanța Cluj Napoca - Alba Iulia.

Peste 100 de sportivi vor alearga de la Cluj Napoca la Alba Iulia, pe parcursul a patru probe de semimaraton de 25 de km fiecare traseul va fi făcut pe DN1 și va trece prin localitățile Cluj-Napoca, Tureni, Turda, Stejeriș, Aiud cu final în cetatea Alba Iulia.
 
Concursul este costituit din patru probe independente, de semimaraton, fiecare probă fiind marcată cu culori distincte, formând culorile tricolorului României.


Potrivit organizatorilor, sectorul albastru va fi reprezentat de distanța Cluj-Napoca - Tureni (25 km), sectorul galben va fi reprezentat de distanța Tureni - Stejeriș (25 km), sectorul roșu va fi reprezentat de distanța Stejeriș - Aiud (25 km), iar ultimul sector, sectorul tricolor va fi reprezentat de distanța Aiud - Alba Iulia (25 km), toate sectoarele fiind de semimaraton.

La intrarea în Alba Iulia, zona „Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan”, la ora 17:00, concurenții vor fi așteptați de garda călare a Cetății, care îi va însoți până la finiș, la Sala Unirii, unde va avea loc și premierea câștigătorilor fiecărei categorii de concurenți participantă la competiție.


Competiția va avea două probe de maraton, feminin și masculin, desfășurate simultan și este destinată tuturor sportivilor amatori sau profesioniști din unități aparținând Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției și invitați din zona civilă care doresc să participe la eveniment.

Maratonul „100 de ani - 100 km” este organizat de Divizia 4 Infanterie „Gemina” și Batalionul 136 Geniu „Apulum”, cu sprijinul Consiliului Județean Alba, Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter