Sport

George Țucudean, jucătorul CFR-ului, din nou salvatorul naționalei României

Naţionala de fotbal a României a învins echipa Muntenegrului cu scorul de 1-0 (1-0), marţi seara, pe Gradski Stadion din Podgorica, şi s-a clasat pe locul al doilea în Grupa a 4-a din Seria C a Ligii Naţiunilor.

Tricolorii au făcut un meci foarte bun la Podgorica şi au ratat mai multe ocazii bune de gol, însă au obţinut o victorie cu şansă, prin golul marcat de George Ţucudean (44), cu ajutorul portarului Petkovic, muntenegrenii ratând un penalty în min. 72.

Echipa antrenată de Contra a făcut o primă jumătate de oră excelentă, după care gazdele au reuşit să echilibreze disputa. În primele cinci minute, România a ratat trei ocazii bune de gol, prin Toşca (1), al cărui şut a fost blocat de Marusic, prin Ţucudean (3), care a reluat alături centrarea lui Stanciu, şi Anton (4), care a şutat de la 30 metri, puţin pe lângă poartă.


Ţucudean (17) a ieşit din nou la rampă, dar a trimis pe lângă poartă din careul mic. Keşeru (19) a tras din unghi, dar în plasa laterală, iar cea mai mare ocazie a fost ratată de Chipciu (20), al cărui lob a fost scos de sub transversală de portar. Keşeru (21) a trimis din careu pe lângă poartă, iar apoi tot el a reluat slab (34), la pasa lui Ţucudean.

În plină dominare muntenegreană, Ţucudean (44) a şutat de la 25-26 de metri, pe un teren ud, iar Petkovic a scăpat mingea în poartă.


Gazdele au presat mai mult în repriza secundă, dar nu au reuşit să îşi creeze oportunităţi clare de gol. Mai aproape de a marca au fost tot tricolorii, dar Petkovic a reţinut în doi timpi şutul lui Chipciu (59), a respins şutul lui Keşeru (60) la colţul lung şi a salvat un gol la mingea expediată de acelaşi Chipciu (63).

Mugosa a fost blocat in extremis de Moţi (66), iar peste cinci minute a fost busculat de Săpunaru, gazdele primind penalty. Tătăruşanu (72) a reuşit să apere şutul lui Marko Jankovic.


Până la final, muntenegrenii au căutat în continuare golul egalării, fără succes, în timp ce România s-a apărat bine şi a încercat să mai înscrie pe contraatac, însă fără sorţi de izbândă.

În celălalt meci al grupei, Serbia s-a impus cu scorul de 4-1 şi a câştigat grupa.


România încheie neînvinsă grupă şi anul 2018, cu şapte victorii şi trei egaluri. Pentru România a fost prima victorie cu Muntenegru în patru meciuri oficiale.

România avea nevoie de o victorie şi ca Serbia să înregistreze cel mult un egal pentru ca tricolorii să termine pe prima poziţie. Serbia a promovat în al doilea eşalon valoric şi va merge la un baraj pentru calificarea la EURO 2020. În cazul în care Serbia va obţine calificarea în urma preliminariilor EURO 2020, România îi va lua locul la barajul pentru Campionatul European de peste doi ani.

abonare newsletter