Sport

Bogdan Lobonț, după prima ședință la ”U” Cluj: „Universitatea este mai mult decât o echipă de fotbal”

După ce ieri fostul portar Bogdan Lobonț a fost anunțat oficial ca fiind noul antrenor al echipei Universitatea Cluj, astăzi a făcut prima vizită în vestiarul echipei clujene.

Chiar dacă va prelua efectiv banca tehnică a echipei Universitatea Cluj abia după data de 1 ianuarie 2019, Bogdan Lobonț și-a intrat în rolul de antrenor, acesta fiind la prima experiență de acest gen.

Bogdan Lobonț a declarat, după prima ședință, că este fericit că a luat decizia de a veni la Cluj și se va concentra doar pe ceea ce are de făcut la club și la echipă.
„Sunt bucuros că încep această aventură de antrenor în România, că o încep alături de Universitatea Cluj. Nu mi-a fost greu să mă decid, pentru că am văzut ce potenţial are clubul, ce jucători are, cu nişte suporteri minunaţi şi cred că Universitatea este mai mult decât o echipă de fotbal. Sunt convins că împreună vom reuşi să facem lucruri extraordinare. Presiunea este peste tot. Nu pot să fac previziuni, nu pot să dau verdicte. Pot să vă asigur este că împreună, zi de zi, o să luptăm pentru a aduce acasă rezultate. Este o nouă aventură. De regulă, îmi plac aventurile”, a declarat Bogdan Lobonţ.


În perioada următoare, Bogdan Lobonţ va superviza și activitatea Academiei de Copii și Juniori, unde va fi implementat un model similar cu cel întâlnit la marile cluburi europene. Noul nostru antrenor va avea în perioada următoare mai multe întâlniri, la Cluj, cu jucătorii, actualul staff tehnic și cu cel administrativ.

Managerul echipei clujene, Ioan Ovidiu Sabău a spus despre Lobonț că este foarte bine pregătit și că e foarte atent la detalii.
„Lobonţ e un băiat foarte bine pregătit, meticulos şi nu a fost uşor să accepte de la prima discuţie. E foarte atent la detalii şi îşi doreşte foarte mult să aibă realizări. Eu sunt aici să îl susţin, mi-am asumat, răspund de această decizie şi cred că astfel de oameni trebuie să conducă fotbalul românesc. A fost primit foarte bine în vestiar, cu multă linişte, pentru că are în jur de 80 de meciuri în echipa naţională”, a declarat şi Sabău.


Bogdan Lobonț care este cunoscut și sub numele de „Lobby” sau „Pisica”, nu deține licență de antrenor dar va fi ajutat de Adrian Iencsi, fostul său coleg de la Rapid. Fostul portar îi va lua locul pe bancă interimarului Mircea Cojocaru, antrenorul pe care Universitatea Cluj îl numiseră după demiterea lui Adrian Falub.

Retras de la echipa națională, Bogdan Lobonț a luat decizia de a reveni în fotbalul românesc. Fostul internațional a acceptat să o preia pe Universitatea Cluj într-un moment destul de greu al echipei. Divizionara secundă se află pe locul 5 în clasament, dar există în continuare șanse reale de promovare. Ardelenii sunt la 5 puncte distanță de liderul Chindia Târgoviște.

abonare newsletter