Sport

Meci nebun pe Cluj Arena. Universitatea Cluj ratează calificarea în Cupa României după ce a condus cu 3-0

În penultima partidă de miercuri, Universitatea Cluj a fost eliminată dramatic de formația din Liga 1, Astra Giurgiu, cu scorul de 3-4, după ce gazdele au condus cu 3-0. Astra s-a impus în prelungiri.

Practic Universitatea Cluj a marcat șase din cele șapte goluri ale meciului, doar că le-a împărțit egal cu adversarii asta după ce primul gol al echipei oaspete a venit după un penalty marcat de Llullaku, și ultimele două goluri au fost defapt autogoluri inscrise de clujenii Cordoș și Sepsi.

Jucătorii antrenați de Mircea Cojocaru au început în forță meciul, primul gol venind în minutul 2, fiind marcat de Abrudan după un corner. Clujenii nu s-au mulțumit doar cu atâta și până în minutul 8 au mai marcat de două ori, Taub reușind o dublă.


Llullaku şi-a readus echipa în joc, după o lovitură de la 11 metri transformată în minutul 13, iar scorul devine 3-1. În minutul 24, Cordoş a deviat balonul în propria poartă, lăsându-l pe Dur-Bozoancă fără reacţie, scorul devine 3-2, acest scor păstrându-se şi la pauză.

Echipa giurgiuveană a început să preseze tot mai mult gazdele și Cestor a început să echilibreze partida după ce a marcat golul pentru 3-2. Cu un sfert de oră înainte de final celor 90 de minute de joc, Llullaku a reușit dubla și a egalat pentru Astra trimițând meciul în prelungiri.


Universitatea Cluj a jucat în zece oameni din minutul 88, fundaşul Octavian Abrudan primind al doilea cartonaş galben pentru un fault asupra lui Denis Alibec, scăpat în poziţie favorabilă.

Echipa lui Mulțescu a controlat prelungirile meciului, jucătorii clujeni resimțind clar oboseala după cele 90 de minute. Totuși Goga a avut un șut bun în primele minute, ocazia sa a fost singura pentru jucătorii clujeni după care giurgiuvenii au preluat conducerea.


În minutul 99, jucătorul echipei gazde, Sepsi, le-a făcut ,,cadou” un gol giurgiuvenilor, după ce mingea s-a lovit de el, în urma unei centrări din corner, scorul ajungând 3-4 iar clujenii nu aveau decât o șansă să forțeze poarta, dar fără forță nu se poate.

Oaspeții au oferit faza meciului după ce portarul Universității Cluj,  Dur-Bozoancă, a lăsat poarta goală pentru a merge în atac, dar giurgiuvenii s-au trezit cu golul anulat din cauza că se aflau în offside.


Cu acest scor final, Astra Giurgiu se califică în sferturile Cupei României.

Peste 6.000 de spectatori au fost prezenți în tribunele Cluj Arena la acest meci.


Universitatea Cluj - Astra Giurgiu 3-4 (Abrudan 2', Taub 5', 8' / Llullaku 13', 75', Cordoş autogol 24', Sepsi autogol 99')

​Echipele de start:
Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă – Al. Coman, Abrudan, Cordoș, Sepsi – Giurgiu, Florescu (Dumitrescu ‘35) – M. Coman (Berci ’78), Goga (Hordouan ‘97), Taub – Gavra (Ursu ‘63). Antrenor: Mircea Cojocaru

Astra Ploiești: Lazar – Butean (Gheorghe ‘64), Bejan, Cestor, Radunovic – Begue (Erico ‘117), Biceanu, Roșu, Llullaku – Alibec (Koukou ‘119), Zoua (Buș ‘76). Antrenor: G. Mulţescu

Ultimele Stiri
abonare newsletter